Casa de Pensii scapă de copii

Casa de Pensii scapă de copii
Indemnizatiile pentru cresterea copilului pâna la vârsta de doi ani se vor acorda dupa 1 ianurie 2006 de catre directiile de munca, solidaritate sociala si familie.

Tot de la aceasta data, potrivit unui comunicat al Casei Judetene de Pensii (CJP) Bihor, înceteaza plata acestor indemnizatii în conditiile Legii nr. 19/2000.
„Plata indemnizatiei pentru cresterea copilului aferenta lunii decembrie pentru asiguratii pe baza de contract de asigurare sociala sau declaratie de asigurare sociala, precum si a celor care fac obiectul Legii nr. 19/2000, se va face de catre Casa de Pensii în cursul lunii decembrie.

Persoanele aflate în situatiile de mai sus sunt rugate sa se prezinte la CJP Bihor cu documentele necesare acordarii platii indemnizatiei”, a precizat Szarka Arpad, directorul executiv al CJP Bihor.

Informatii la CJP Bihor

Angajatorii care au depus la CJP cereri de compensare a sumelor reprezentând prestatii de asigurari sociale platite de angajator angajatilor, cu CAS datorat de angajator, si nu au fost solutionate sunt rugati sa se prezinte la CJP Bihor, ghiseul 7.


„Angajatorii platitori ai indemnizatiei pentru cresterea copilului care care nu si-au recuperat sau nu au solicitat aceste sume în cursul lunii decembrie 2005, o vor putea face începând cu 1.01.2006, de la Directia de Munca, Solidaritare Sociala si Familie Bihor, cu respectarea termenului general de prescriptie”, a declarat directorul executiv al CJP Bihor.


Relatii suplimentare despre documentatie se pot obtine de la sediul CJP Bihor sau accesând site-ul institutiei la adresa: www.cjpensiibihor.rdsor.ro.

Dan Birta