Casă distrusă de flăcări, în urma unui incendiu, la Salonta

De Bihon.ro
Reactualizat la:
Casă distrusă de flăcări, în urma unui incendiu, la Salonta
© Foto: ISU Bihor
Incendiu puternic, în seara zilei de miercuri, în Salonta. Pompierii militari au fost chemați să intervină, după ce o casă a fost cuprinsă de flăcări.

Alarma s-a dat în jurul orei 18:30 când pompierii bihoreni au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea incendiului izbucnit la o gospodărie situată în localitatea municipiu, pe strada Spiru Haret. Aflați la fața locului pompierii militari au constatat că flăcările se manifestau cu violenţă la bucătăria casei și la o parte din acoperiș, ameninţând să se extindă la întreaga locuință.

Pentru a stinge incendiul, aceștia au lucrat, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, aproximativ 1 oră și 15 minute, dar chiar şi aşa, au ars mobilierul din bucătărie, 4 aparate electrocasnice și circa 4 metri pătrați acoperiș.

Cercetările efectuate au indicat faptul că, evenimentul a fost, cel mai probabil, generat de jarul căzut pe linoleum, din soba de teracotă.

Măsuri de prevenire a incendiilor

În scopul preîntâmpinării unor astfel de evenimente, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor recomandă bihorenilor respectarea următoarelor norme de apărare împotriva incendiilor provocate de cenuşă, jar şi scântei de la sistemele de încălzit:

· În faţa uşiţei de alimentare a sobei, pardoseala combustibilă se protejează cu o tavă sau tablă metalică având dimensiunile de minimum 70X50 centimetri;

· Cenuşa rezultată de la mijloacele de încălzire se evacuează periodic într-un loc stabilit şi amenajat în acest scop, fără pericol de incendiu, şi numai după ce se sting complet resturile de jar;

· Se interzice folosirea sobelor şi a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizaţii, supraalimentate cu combustibili sau nesupravegheate;

· Depozitarea materialelor combustibile se face la o distanţă mai mare de un metru faţă de sobele metalice şi de 50 de centimetri, în cazul sobelor de cărămidă sau teracotă.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !