Casa lui George are fundaţie, îi mai trebuie acoperiş

De Dan Birta
Casa lui George are fundaţie, îi mai trebuie acoperiş
© FOTO: Remus Toderici
Donaţiile în cadrul proiectului „Dăruieşte o casă” au trecut de 10.000 de euro. Ar mai fi nevoie de 5.000 de euro.

Acţiunea demarată înainte de Crăciun de un grup de orădeni inimoşi care şi-au propus să-i construiască o casă unei familii sărace de la marginea satului Cheresig începe să dea roade. Potrivit lui Vlad Sarca, iniţiatorul acţiunii, donaţiile făcute în cadrul proiectului „Dăruieşte o casă” au ajuns la peste 10.000 de euro.

Vlad Sarca, ambasador al Fundației Comunitare Oradea, a fost anul trecut Moş Crăciun, alături de echipa Fundaţiei, pentru mai mulți copilaşi din programul „Fondul de burse”. Vlad a rămas impresionat de condițiile precare în care locuiește una dintre familiile vizitate și a hotărât să se implice pentru a îmbunătăți situația.

Așa s-a născut proiectul „Dăruiește un cămin”, care îşi propune ca în anul 2019 să mute această familie într-o casă nouă, potrivită pentru creșterea decentă a celor patru copii ai familiei – George, David, Cristian și Cosmin. Acești copii locuiesc acum într-o casă care riscă să se dărâme oricând. Tatăl lor muncește, dar totuși veniturile familiei nu le permit o nouă casă.

„Este magic ceea ce se întâmplă, şi am senzaţia că totul se desfăşoară precum în Divina Comedie a lui Dante. Beneficiez de sprijinul unui înger care mă ghidează şi care deschide toate uşile la care bat. Responsabilii Primăriei din Toboliu, unde locuieşte familia, le vor oferi un teren pe care să le construim o casă. Le mulţumesc din suflet pentru asta”, a scris Vlad Sarca pe pagina sa de facebook.

Pentru ca proiectul să poată fi dus la bun sfârşit, antreprenorul spune că ar mai fi nevoie de 5.000 de euro. Cei care vor să susţină acestă familie să trăiască un trai decent pot folosi funcţia de plată cu cardul pe site-ul Fundaţiei Comunitare Oradea. Donaţiile se pot face în următorul cont: RO57INGB0000999908705150.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !