Casa mea, clădire de patrimoniu

ORADEA – Direcţia de Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional Bihor se implică în educaţia celor care trăiesc în case de patrimoniu.

Scopul este acela de a pune punct mutilării acestor clădiri şi de a-i face pe proprietari să fie mândri de casele lor. Astfel, acţiunea „Şcoala mea, clădire de patrimoniu” se va transforma în „Casa mea, clădire de patrimoniu”, spune directorul instituţiei , Mircea Bradu

În cadrul Zilelor patrimoniului european , elevii care învaţă în şcolile adăpostite în clădiri monument istoric au  participat la un concurs organizat cu scopul  de a conştientiza în rândul elevilor valoarea arhitecturală a acestor imobile. Partener în acţiunile DCCPCN Bihor a fost şi Ordinul Arhitecţilor. Mircea Bradu îşi propune ca în parteneriat cu această organizaţie să salveze şi clădirile de patrimoniul din Oradea. Omul de cultură s-a arătat de-a dreptul consternat cum profesionişti, arhitecţi, îşi pun semnătura pe planurile de modificare a clădirilor de patrimoniu, fără să clipească, la cererea clientului. Mircea Bradu a ţinut să precizeze că are un respect deosebit pentru această breaslă şi că în discuţie sunt doar „eşecurile”. Aceeaşi uşurinţă în acordarea autorizaţilor spune Mircea Bradu că o constată şi din partea angajaţilor Primăriei Oradea. „Dau avize spunând: «Numai de Cultură să treacă». Incredibil”.

Veronica Bursasiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !