„Casa verde” şi pentru hoteluri

Şi hotelurile primesc finanţări pentru energie solară, eoliană sau geotermală
Şi hotelurile primesc finanţări pentru energie solară, eoliană sau geotermală
Hotelurile şi pensiunile beneficază de finanţări nerambursabile prin Programul „Casa verde”.

Hotelurile, motelurile şi pensiunile turistice vor putea beneficia de finanţări prin Programul „Casa verde”. Marţi a fost modificat Ghidul de finanţare al Programului de înlocuire sau de completare a sistemelor clasice de încălzire cu sisteme care utilizează energia solară, geotermală, eoliană sau alte sisteme de încălzire care conduc la îmbunătăţirea calităţii aerului, apei şi solului. „Ca noutate, sunt consideraţi eligibili operatorii economici, constituiţi potrivit Legii nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, cu obiect principal de activitate «Hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare» conform CAEN – diviziunea 55, grupa 551, clasa 5510”, a precizat ministrul interimar al Mediului, Elena Udrea.

Condiţii

Pentru a putea beneficia de prevederile programului, unităţile hoteliere trebuie să îndeplinească mai multe condiţii. Astfel, activitatea lor trebuie să dateze de cel puţin şase luni la data depunerii cererii de finanţare. În plus trebuie să nu fie insolvabile, în stare de reorganizare judiciară sau faliment, în încetare de plăţi sau insolvenţă, să nu aibă suspendate activităţile economice şi să fie la zi cu plata obligaţiilor la bugetul de stat , bugetul local şi Fondul pentru mediu.

De asemene, operatorii economici care doresc să acceseze acest program trebuie să nu sponsorizeze activităţi cu efect negativ asupra mediului, să nu fie consideraţi „Firmă în dificultate”, conform dispoziţiilor Instrucţiunilor Comisiei Europene privind ajutorul de stat pentru salvarea şi restructurarea firmelor în dificultate. Nu în ultimul rând trebuie să deţina contribuţia proprie necesară implementării proiectului şi să se angajeze în vederea susţinerii acesteia.

În cazul agenţilor economici, finanţarea nerambursabilă este de maxim 50% din valoarea cheltuielilor eligibile, iar în cazul unităţilor administrativ teritoriale de maxim 80%.

Finanţarea Programului se realizează în continuare din Fondul pentru Mediu, iar pentru proiectele depuse şi aprobate pentru anul 2009 este prevăzută suma de 310.000 mii lei, din care: 210.000 mii lei, pentru proiectele unităţilor administrativ-teritoriale şi 100.000 mii lei, pentru proiectele operatorilor economici.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !