Căsătoria nu aduce automat dreptul de şedere

Cuplu de casatoriti
Cuplu de casatoriti
Reprezentanţii Biroului pentru Străini cu constatat că o mare parte dintre cetăţeii moldoveni căsătoriţi cu cetăţeni români nu au făcut demersurile necesare pentru reglementarea dreptului de şedere, prin urmare mulţi au fost expulzaţi din România pentru şedere ilegală.

„Această situaţie a creat o stare de nemulţumire în rândul acestei categorii de străini. Dorim să menţionăm că încheierea unei căsătorii între un cetăţean străin şi un cetăţean român nu îi conferă cetăţeanului străin automat un drept de şedere. Pentru aprobarea unui drept de şedere pe teritoriul României străinii se vor adresa Birourilor pentru Străini, unde trebuie să depună o serie de documente”, a declarat comisarul Aron Martin, şeful Biroului pentru Străini Bihor.

Documentele care trebuie depuse în astfel de situaţii sunt: paşaportul cetăţeanului străin, cartea de identitate a cetăţeanului român, certificatul de căsătorie, declaraţie scrisă din care să rezulte că străinul nu mai are încheiată o altă căsătorie, dovada mijloacelor de întreţinere, dovada deţinerii ilegale a unui spaţiu de locuit, dovada asigurării de sănătate, adeverinţă medicală din care să rezulte că nu suferă de boli care pun în pericol sănătatea publică, două fotografii şi să achite taxele consulare.

Georgiana Anghel0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !