Căsătoriile gay, interzise în România

Reactualizat la:
1Comentariu
Căsătoriile gay, interzise în România
Senatorii au decis, miercuri, că familia are la bază căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, adoptând astfel, cu amendamente o propunere legislativă de modificare a Codului familiei.

Propunerea aparţine unui grup de 26 de parlamentari, majoritatea aparţinând grupului PRM, printre care se numără şi parlamentari ai PSD, PD, PNL şi un parlamentar independent.

În calitate de primă Cameră sesizată, Senatul a adoptat iniţiativa cu 38 de voturi “pentru”, 10 voturi “împotrivă” şi 19 “abţineri”.

În prezent, Codul familiei prevede doar că “familia are la bază căsătoria liber consimţită între soţi”, fără a preciza dacă soţii trebuie sau nu să fie de sexe diferite.

Formularea pentru care au optat senatorii, la recomandarea Comisiei juridice – sesizată în fond cu această iniţiativă legislativă – a fost propusă de senatorul PRM Verginia Vedinaş.

În expunerea de motive, alături de o trecere în revistă a definiţiilor date de-a lungul timpului instituţiei căsătoriei, se vorbeşte despre faptul că, în ultimii ani, s-a ajuns ca această instituţie să fie “atacată”, punându-se problema legiferării căsătoriei persoanelor de acelaşi sex.

Iniţiatorii au precizat că au introdus această propunere pentru a nu se da loc la interpretări în ceea ce priveşte întocmirea actelor de stare civilă şi pentru a nu se ajunge la situaţia în care “să se solicite ca în România să aibă loc oficierea căsătoriei între persoane de acelaşi sex”.

Human Rights Watch a adresat Guvernului de la Bucureşti o scrisoare în care aprecia că parlamentarii români ar trebui să respingă modificarea adusă Codului Familiei prin care se prevede că familia are la bază căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor