Case construite de voluntari

De Simona Albinaru
La muncă pe şanier
La muncă pe şanier
Peste 70 de voluntari proveniţi din ţări ca Austria, Bulgaria, Kazakstan, Mexic, România, SUA sau Ucraina ridică două case la Oradea şi Beiuş pentru familii care au nevoie de un adăpost.

În această săptămână, Habitat pentru Umanitate Beiuş găzduieşte două echipe de voluntari de la două şcoli de renume mondial din Europa. Este vorba de 13 voluntari de la Le Rosey din Elveţia şi 20 de voluntari de la American International School of Salzburg din Austria. Echipei de la Le Rosey i s-au alăturat şi doi voluntari de la Habitat Bulgaria, iar echipa din Austria va beneficia de sprijinul a 30 de voluntari de la compania Comau din Oradea precum şi a opt jurnalişti de la postul tv Digi24 din Oradea.

„Se împlinesc 10 ani de când Le Rosey organizează echipe de voluntari din rândul elevilor noştri care vin apoi în Beiuş, o comunitate de care ne-am îndrăgostit, şi dau o mână de ajutor la construcţia de locuinţe pentru familii modeste. Este o experienţă foarte utilă şi frumoasă pentru aceşti tineri care au ocazia să înţeleagă valoarea voluntariatului şi a implicării în ajutorarea celor nevoiaşi” mărturiseşte Mary Louise Bassiouni, profesoară şi coordonatoare a voluntarilor din Elveţia.

Pe şantier

La Beiuş voluntarii de la Le Rosey vor lucra de luni până joi muncind la ridicarea pereţilor, acoperişului şi la realizarea termoizolaţiei, iar voluntarii din Austria vor munci de miercuri până vineri în Oradea unde vor construi „în roşu” o casă.

În Beiuş, cei care vor fi beneficiarii locuinţei sunt Mihai şi Elena împreună cu fetiţa lor Denisa. Ei formează o familie care a trecut prin multe greutăţi ale vieţii, ambii soţi provenind din familii cu mulţi membri. Mai mult, încă din adolescenţă atât Mihai cât şi Elena şi-au pierdut tatăl fiind crescuţi doar de mamă şi cu ajutorul fraţilor mai mari. Povestea beneficiarilor din Oradea este oarecum asemănătoare deoarece Dragoş, capul familiei, a fost crescut într-o familie adoptivă după ce în copilărie familia i s-a destrămat, iar el a ajuns să locuiască alături de un tată alcoolic de care a fost nevoit să fugă. Acum însă s-a căsătorit şi îşi petrece luna de miere lucrând la construcţia propriei case şi al propriului viitor.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !