Case noi în zonele cu risc de inundaţii

2Comentarii
Case noi în zonele cu risc de inundaţii
CEFA – „Din păcate pentru români puţine au fost legile care au venit într-adevăr în sprijinul lor, indiferent de ce aspecte ale vieţii reglementau.”

„Din păcate pentru români puţine au fost legile care au venit într-adevăr în sprijinul lor, indiferent de ce aspecte ale vieţii reglementau. «Programul naţional pentru construirea caselor noi în locul caselor cu risc crescut de prăbuşire în cazul unor inundaţii» este o iniţiativă legislativă care are ca obiectiv îmbunătăţirea  situaţie locative a cetăţenilor României, poate readuce tinerii la sate, scapă statul de cheltuielile cu sinistraţii şi pe români de frica inundaţiilor sau a altor calamităţi”, spune deputatul din zona Cefa, Ioan Sorin Roman, (Foto) iniţiator al proiectului.  Prin casă cu risc crescut de prăbuşire în caz de inundaţii se înţelege acel imobil cu destinaţie de locuit construit din chirpici, cărămizi de pământ sau orice alt material care în contact cu apa suferă modificării structurale ce pot duce la degradarea iremediabilă a acestora.

Propuneri

Tot în această categorie intră şi acele imobile cu destinaţie de locuit situate într-o zonă cu risc crescut de inundaţie care chiar dacă sunt construite din alte materiale nu prezintă siguranţă din cauza unor deficienţe de realizare sau a altor cauze naturale ori nenaturale ce nu au legătură cu proprietarul sau construcţia.Parlamentarul consideră că realizarea acestui program este „ o salvare pentru o bună parte din locuitorii României deoarece vine în sprijinul cetăţeanului de rând care speră la îmbunătăţirea situaţiei lui locative în condiţiile în care se simte ameninţat de furia naturii”. Parlamentarul bihorean spune că este conştient că proiectul este perfectibil „şi de aceea dorim să aflăm cât mai multe opinii legate de acest subiect, astfel încât în momentul în care va fi adoptată să aibă cea mai bună formă”.Proiectul de lege prevede şi modalitatea de  desfiinţare a construcţiilor cu risc crescut de prăbuşire în caz de inundaţii în cazul în care în locul acesteia va fi construită o altă casă.

Veronica Bursasiu2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor