Case „pe repede înainte”

Case „pe repede înainte”
La zece ani de la înfiinţare, fondatorul organizaţiei Habitat pentru Umanitate Beiuş, Adrian Ciorna, anunţă încă două proiecte spectaculoase. Dacă în zece ani de existenţă organizaţia a construit 100 de case, acum Habitat pentru Umanitate Beiuş şi-a propus ca în următorii cinci ani să ajungă la casa cu numărul 200.

„Cred că proiectul este fezabil, cu atât mai mult cu cât chiar la anul vom demara proiectul buildspeed «Case rapide». În cadrul acestui program dorim să construim 27 de case în şase zile”, spune Adrian Ciorna.

Vip-uri constructori

Habitat pentru Umanitate Beiuş a finalizat cu succes un proiect buildspeed. În anul 1999, cu ocazia eclipsei totale de soare din România, a fost demarat un program în cadrul căruia au fost construite zece case în nouă zile. Casele au fost construite cu ajutorul a sute de voluntari din ţară şi străinătate.

„A fost înregistrată atunci o premieră europeană prin construcţia celor zece case, de la fundaţie la cheie, într-un timp atât de scurt”, spune Adrian Ciorna. Tot cu acea ocazie s-a trecut de la construcţia caselor din BCA la casele din lemn. Invitat de onoare la acel eveniment şi constructor pe şantierul Habitat Beiuş a fost ex-ambasadorul SUA la Bucureşti, James Rosapepe.

„Scopul acestor proiecte este acela de a atrage atenţia asupra adăposturilor sărăcăcioase, adăposturi care par să nu se afle pe agenda nimănui, afirmă Adrian Ciorna. În aceste scop, vom avea ca invitaţi o serie de personalităţi. Proiectul nostru se doreşte a fi, totodată, un fel de cârlig pentru aderarea la Uniunea Europeană”. În aceeaşi ordine de idei, la nivel de organizaţie-mamă, Habitat pentru Umanitate derulează un proiect demarat în 2001, „World’s leaders build – Conducătorii lumii construiesc”.

Veronica Bursaşiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !