Casele de amanet, un rau necesar

1Comentariu
Casele de amanet, un rau necesar
Amanetarea, o soluţie pentru cei care au nevoie rapidă de bani şi posedă bunuri de amanetat.

Una dintre afacerile care au luat amploare în ultimii ani este cea a caselor de amanet. Apariţia acestora pe piaţă este considerată benefică de către majoritatea clienţilor care le trec pragul. „De nenumărate ori, când nu am avut bani, am apelat la casele de amanet. Mi-am amanetat bihuteriile şi, când am făcut rost de bani le-am primit înapoi”, ne-a declarat V.B., o clientă a caselor de amanet.

„Amanetarea, potrivit noţiunii care o defineşte – şi care provine din limba turcă – înseamnă «a lua prizonier» – este o creditare garantată de obiecte mobile (în nici un caz imobile). Obiectele mobile sunt lăsate de către amanetat la amanetar în amanet pe perioada în care amanetatul foloseşte de banii primiţi în împrumut de la amanetar”, ne-a explicat ec. Nagy Iosif-Gavril, consilier în management la BAV Amanet.

Cu ocazia amanetării, obiectele care sunt oferite de client drept garanţie, sunt verificate şi evaluate de un specialist denumit şi evaluator sau preţuitor. Valoarea de amanet, respectiv creditul amanetar care va fi oferit se stabileşte prin negociere directă respectând politicile de amanetare elaborate şi afişate de către fiecare casă de amanet în parte.

Ce se poate amaneta?

De obicei se amenetează obiecte şi bijuterii din aur si din argint. Există firme care acceptă şi obiecte electrocasnice, electronice, calculatoare, telefoane, chiar şi blănuri sau autoturisme. Cu ocazia amanetării se întocmeşte un „Contract de amanet” în formă scrisă şi semnată de părţile contractante. Poate v-aţi întrebat ce se întâmplă cu obiectele amanetate în cazul în care proprietarul nu-şi plăteşte creditul.

„În cazul firmei noastre BAV Amanet, odată cu încheierea Contractului de amanet se întocmeşte şi se semnează de către părţile contractante un «Contract de vânzare cumpărare» care intră în vigoare, deci produce efecte, numai în cazul în care creditul amanetar nu este restituit la termenul pentru care a fost acordat (inclusiv perioada de graţie)”, a precizat Nagy Iosif. Amanetarul la rândul lui, de regulă, vinde obiectele respective, ori în forma lor iniţială, ori ca materii prime, altor persoane sau firme pentru a asigura reîntoarcerea sub formă bănească a contravalorii acestora în sfera creditelor amanetare.

D.B.

Case de amanet cu oferta variata1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor