Casele de schimb valutar efectuează tranzacţii "la negru"

Reactualizat la:
Casele de schimb valutar efectuează tranzacţii "la negru"

Un schimb de valută se poate dovedi păgubos dacă nu sunteţi atenţi. Mulţi dintre patronii caselor de schimb valutar profită de ignoranţa clienţilor şi schimbă bani la negru, fără buletin şi fără chitanţă. Formularul de acceptare a tranzacţiei, impus de lege, este esenţial pentru cazul în care aţi fost traşi pe sfoară. Aşa că ar fi bine să îl completaţi înainte de tranzacţie.

Prezentarea unui act de identitate este obligatorie la orice schimb valutar, indiferent de cât de mică este suma. Dar legea pare facultativă pentru unele case de schimb. Pe chitanţă trebuie să scrie clar: suma care se schimbă, cursul şi comisionul. Semnătura de pe chitanţă reprezintă acceptul clientului asupra tranzacţiei. Cetăţenii trec cu vederea neregulile patronilor şi sunt mulţumiţi că pot găsi, chiar şi într-o zi de dumnică, un loc unde pot schimba banii.

Mai mult, la unele case de schimb, cursul valutar este negociabil. Nu se precizează însă, de la ce sume în sus poate începe târguiala. Legea spune multe, dar se respectă puţin. Cursul de schimb trebuie afişat la vedere, la fel şi comisionul, iar formularul de acceptare a tranzacţiei este obligatoriu.

Potrivit unui ordin al Autorităţii pentru Protecţia Consumatorului, clienţii caselor de schimb valutar pot refuza tranzacţia dacă n-au semnat nicio chitanţă.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase