"Castelul Vitamină" a câştigat

"Castelul Vitamină" a câştigat
DEVA – Copiii din şcolile hunedorene au învăţat ce înseamnă alimentaţia sănătoasă participând la un concurs de scenete pe această temă.

Vreau să cresc mare şi frumos, mâncând sănătos”, este concursul de scenete lansat de Centrul Judeţean de Asistenţă Psihopedagogică Hunedoara pentru elevi din clasele I – IV din întreg judeţul. Concursul şi-a consumat etapa pe şcoală iar, ieri, 26 martie 2008, la Casa de Cultură “Drăgan Muntean” din Deva, a avut loc faza judeţeană.

 

La această fază au participat 27 de echipe de câte cinci elevi care s-au calificat la concursul din etapa pe şcoală. Sala de spectacole a Casei de Cultură a fost plină la refuz, elevii participanţi fiind însoţiţi de îndrumărorii lor. Emoţiile se puteau citi pe feţele tuturor dar şi auzi în glasurile interpreţilor aflaţi pe scenă. Scenetele prezentate de furnicuţe, albinuţe, elevi buni şi răi, pofticioşi sau conştienţi despre ceea ce înseamnă să mânânci sănătos, au oferit prilejul “mâncării sănătoase” să învingă “alimentele de tip Fast – food”.

 

Fiecare scenetă, scrisă şi regizată de dascălii îndrumători, a fost unicat deşi nu a durat decât cinci minute. Regia, punerea în scenă, costumele şi recuzita au fost asemenea celor dintr-o instituţie de teatru.

 

După derularea celor 27 de scenete, juriul a decis cine a învins: Locul I a fost ocupat de elevii Şcolii Generale din Simeria care au prezentat sceneta “Castelul Vitamină”; Locul II a revenit Colegiului Naţional Sportiv Cetate Deva pentru sceneta “Vreau să cresc mare şi frumos mâncând sănătos”; Locul III a fost ocupat de echipa clasei I de la Liceul Pedagogic Sabin Drăgoi Deva, care au susţinut sceneta “Cei mai buni prieteni”. Toţi participanţii la faza concursului de la Deva au fost recompensaţi cu…alimente gustoase şi sănătoase iar premianţii au primit câte un rucsac (pentru locul I) şi cărţi din partea editurii Emia Deva (toţi premianţii).

“A fost un concurs în care s-a depus multă muncă atât din partea participanţilor cât şi din partea organizatorului şi partenerilor săi, Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara şi Casa Corpului Didactic Hunedoara. Cred că nu a fost nimic în zadar şi că ne-am atins scopul. Le mulţumesc tuturor pentru implicare şi sponsorilor pentru susţinere” a precizat psihogul Dan Oltean, seful CJAPP Hunedoara.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !