Câştig de peste zece miliarde

Pe primele trei locuri in topul persoanelor fizice care au de plătit bani la DGFP Bihor se plasează trei notari
Pe primele trei locuri in topul persoanelor fizice care au de plătit bani la DGFP Bihor se plasează trei notari
ORADEA – Este greu de crezut, dar sunt persoane fizice care au câştigat în 2006 peste zece miliarde de lei vechi din meseria pe care o profesează.

„Pe primele trei locuri în topul persoanelor fizice care au de plătit bani la Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Bihor se plasează trei notari”, a declarat Vasile Farc, purtătorul de cuvânt al Finanţelor Bihorene. Aceştia au de plată respectiv 166.235, 150.170 şi 135.717 de lei, reprezentând impozite pentru activitatea desfăşurată în 2006.

În ceea ce priveşte cele mai mari restituiri pe care DGFP Bihor trebuie să le facă, acestea sunt de 27.549, 22.872 şi 19.988 de lei, respectiv. „Fericiţii” care au primit bani de la Finanţele bihorene sunt jucători la Bursă.

Pe de altă parte, DGFP Bihor a emis 16.239 de decizii de impunere pentru anul 2006. Dintre acestea 6.404 sunt decizii de plată, 4.547 decizii de restituit şi 5.288 decizii cu diferenţă „zero”.

Restituiri şi plăţi

„Diferenţele de impozit de plată, conform deciziilor de impunere anuală, se plătesc în termen de cel mult 60 de zile de la data comunicării deciziei de impunere. Pentru această perioadă nu se calculează şi nu se datorează majorări de întârziere potrivit reglementărilor în materie, privind colectarea creanţelor bugetare”, ne-a informat Smaranda Scridon, directorul executiv al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Bihor.

Diferenţele de impozit de restituit, rezultate din deciziile de impunere anuală sau după compensare se restituie cu prioritate prin virament în contul bancar (inclusiv cont de card) a persoanelor respective, conturi comunicate de către bănci.

„În cazul în care din decizia de impunere anuală rezultă diferenţe de impozit de restituit de la bugetul de stat, după compensarea din oficiu a obligaţiilor bugetare restante până la nivelul sumei de restituit, se efectuează restituirea în termen de cel mul 60 de zile de la data comunicării deciziei de impunere anuală”, a precizat directorul executiv al Finanţelor bihorene.

Diferenţele de impozit pe venit de restituit mai mici de 5 lei rămân în evidenţa fiscală pentru a fi compensate cu datorii viitoare. „Diferenţele de impozit cuprinse între 5 lei inclusiv, şi 150 lei se restituie prin mandat poştal.

Diferenţele de restituit mai mari de 150 de lei inclusiv se restituie în numerar de către unităţile de trezorerie la data comunicată contribuabililor, conform programării.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase