Castiga 6 invitatii la ”Tinerete si creativitate dincolo de nationalitate”

ACCENT – Asociaţia pentru Cultură, Educaţie şi Dezvoltare derulează un nou proiect dedicat tinerilor intitulat: ”Tinerete si creativitate dincolo de nationalitate” finanţat de către Consiliul Judeţean Bihor.

REZOLVA TESTUL ACUM!

 

Publicul bihorean este invitat să-si pregătească bagajul cultural pentru un voiaj unic. Preţ de câteva ore spectatorul va fi transformat într-un călător ce va păşi pe meleaguri la care doar a visat. Rezultatul va fi un amalgam vibrant de culturi, naţionalităţi, tradiţii şi stiluri de viaţă. Diferite colţuri ale lumii se vor contopi într-un singur punct, aici la Oradea, la Casa Tineretului Oradea. ACCENT – Asociatia pentru Cultură, Educatie si Dezvoltare Oradea în colaborare cu membri ai AIMSO (Association of International Medical Students of Oradea) precum JOSHUA din Malaezia, ridică cortina în data de 13.12.2008 si dezvăluie bihorenilor un eveniment de exceptie, începând cu orele 14:00.

“Ambasadori culinari” din diferite ţări participante vor avea la dispoziţie un stand, un colţ de lume, unde vor avea oportunitatea să îşi prezinte “trăsăturile” cele mai semnificative si să ofere gratuit delicatese din bucătăria traditională împreună cu Fundatia Română pentru Tineret Bihor. Totodată participantii vor interacţiona cu tineretul bihorean prin programe de divertisment, muzică şi dansuri tradiţionale puse în scenă de studenţii români şi străini.

Festivalul cultural oferă astfel oportunitatea tinerilor de a descoperi locuri si culturi îndepărtate, de a socializa, punându-le la dispozitie o cale fascinantă de a cunoaste lumea si de a se adapta la societatea actuală atât de variată.

Aderarea la Uniunea Europeana a creat un sensibil loc cultural în rândul tineretului de astăzi, care pe lângă părtile bune ale acestei familii europene sunt tentati să „importe” si aspectele negative de genul rasism, nationalism prost înteles si altele.

Scopul proiectului este creşterea gradului de conştientizare a tinerilor asupra importantei socializării, a relatiilor interpersonale si a diversitatii societăţii.

Obiectivele specifice incluse în agenda manifestării sunt următoarele:

– Creşterea gradului de relationare interpersonală, interetnică si multiculturală a cel putin 100 de tineri, pentru o deschidere spre diversitate.

– Promovarea respectului, a tolerantei interetnice, a acceptării si adaptării la diversitatea culturală a altor popoare.

Proiectul Tinerete si creativitate dincolo de nationalitate” estefinanţat decătreConsiliul Judetean Bihor în valoare de 6.000 lei.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !