Castro intervievat de Maradona

Reactualizat la:
Castro intervievat de Maradona
Diego Armando Maradona l-a intervievat pe presedintele Cubei, Fidel Castro, un bun prieten, pentru emisiunea starul argentinian o are la televiziunea argentiniană Canal 13, relatează AP.

Maradona a precizat că interviul va fi transmis în ediţia de luni a emisiunii “La Noche del 10”, denumită după numărul pe care l-a purtat fostul căpitan al naţionalei argentiniene în cariera sa.

Maradona (45 ani), care se prezintă mult mai slab şi mai tânăr decât la precedentele vizite în Cuba, după operaţia de restrângere a stomacului suferită în Columbia, a explicat că un interviu cu Castro a fost visul său încă dinainte de a semna contractul cu Canal 13. Maradona a spus că îl consideră pe Castro drept “cel mai mare dintre cei care decid pe lume”.

Castro, îmbrăcat în binecunoscuta uniformă kaki, a folosit apariţia de joi de la televiziunea cubaneză pentru a aborda numeroase subiecte, de la politica regională la uraganul Wilma.

În altă ordine de idei, “Butoiaşul atomic” şi-a exprimat părerea că Brazilia, actuala campioană mondială, este favorită pentru un nou titlu la turneul final din Germania, de anul viitor. “Brazilia are o clasă peste oricare altă echipă”, a spus starul.

Maradona şi Castro se cunosc de peste 10 ani, iar în ultima perioadă fostul fotbalist s-a tratat în Cuba pentru dependenţă de cocaină, în timpul a mai multe vizite. Maradona are chiar un tatuaj care îl reprezintă pe Castro, pe un picior, cei doi admirându-se reciproc.

Emisiunea “La Noche del 10”, lansată în luna august, a marcat revenirea lui Maradona în prim plan, după ce în 1997 s-a retras din fotbal şi apoi a fost declarat dependent de cocaină, având grave probleme de sănătate la un moment dat.

Maradona a efectuat turnee în toată lumea şi a apărut la diverse posturi de televiziune de atunci, comentând partide din fotbalul european şi participând la evenimente caritabile. Maradona a câştigat titlul mondial cu Argentina în 1986, iar în 1990 a disputat finala. În anul 2000, FIFA l-a ales, alături de rivalul său brazilian Pele, cel mai bun fotbalist din istorie.

Onlinesport.ro