„Căsuța de turtă dulce” la copiii din Ineu de Criş şi Girişu de Criş

De Alexandru Guiaș
„Căsuța de turtă dulce” la copiii din Ineu de Criş şi Girişu de Criş
© – A.G. Copiii au fost încântați de spectacol Foto: Alexandru Pop
Proiectul „Căsuța de turtă dulce”, un spectacol de teatru cu păpuși pentru copiii din mediul rural, implementat de Asociația Culturală D’ART, a ajuns la final.

Ultimele două spectacole s-au desfășurat în weekend-ul care a trecut la Ineu de Criş şi Girişu de Criş. Cei 4 actori orădeni au adus zâmbete pe fețele a 190 de copii cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani din mediul rural prin spectacolul oferit. Toate reprezentațiile din cadrul spectacolului au fost gratuite. „Căsuța de turtă dulce” este un spectacol adaptat după povestea fraților Grimm „Hansel și Gretel”. Copiii din mediul rural au putut afla povestea celor doi frați curajoși care reuşesc să-şi învingă temerile şi trec cu bine de toate încercările ce le ies în cale.

„Proiectul <Căsuța de turtă dulce> a fost unul de succes, fiind atinși toți indicatorii propuși inițial. Prin intermediul acestei activități, Asociaţia Culturală D’ART și-a propus să crească accesul copiilor din mediul rural la spectacole de teatru şi să promoveze toleranţa inter-etnică prin includerea în spectacolul de teatru a unui fond muzical pe teme rroma. Proiectul a primit finanţare din partea Consiliului Judeţean Bihor prin Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte Bihor. Spectacolul de teatru a fost realizat și anul trecut, având 6 reprezentaţii, în cadrul proiectului <Căsuţa de turtă dulce> derulat de Asociaţia Culturală D’ART printr-un Grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României”, a precizat Alexandru Pop, vicepreședintele Asociației Culturale D’ART. Acesta a mai spus că „Asociația Culturală D’ART mulţumește tuturor colaboratorilor care au făcut posibilă realizarea cu succes a acestui proiect, precum şi mass-media locală pentru promovare”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !