Cât contează experienţa la angajare

De Dan Birta
1Comentariu
Cât contează experienţa la angajare
Pentru multe dintre posturile din baza de date a AJOFM Bihor nu este necesară vechimea în muncă.

Din cele 837 de oferte de locuri de muncă din baza de date a AJOFM Bihor, majoritatea nu necesită nici o experienţă din partea celor care doresc să se angajeze. Având în vedere că firmele îşi găsesc tot mai greu angajaţi, au mai tăiat din pretenţii.
Totuşi, vechimea în muncă se solicită pentru posturile care necesită un grad mai înalt de calificare, precum şi la cele scoase la concurs pentru bugetari.

În baza de date a agenţiei locale sunt disponibile în momentul de faţă 68 de joburi pentru persoanele cu studii superioare, 385 pentru cele cu studii medii sau şcoală profesională şi 228 pentru muncitorii necalificaţi.

Astfel, persoanele care au terminat o facultate pot opta pentru posturi de agent achiziţii, economist, agent vânzări, asistent medical, desenator tehnic, inspector SSM, şef de schimb, secretară şi ingineri de diferite specializări.

Studii medii şi necalificaţi

Agenţii de pază şi agenţii de securitate au o ofertă foarte bogată de angajare. Firmele caută agenţi cu sau fără atestat. Domeniul HORECA are, de asemenea, multe posturi disponibile pentru ospătari, barmani, bucătari, recepţioneri şi cameriste. În domeniul comerţului se duce lipsă de casieri, agenţi comerciali, lucrători comerciali şi gestionari.

Sectorul mecanic are o ofertă foarte generoasă pentru lăcătuşi, strungari, operatori CNC, sudori, etc. Oferte consistente provin şi din construcţii pentru dulgheri, fierari betonişti, instalatori, zugravi, faianţari şi electricieni. Şoferii sunt şi ei foarte căutaţi. La fel şi stivuitoriştii.

Posturile pentru muncitorii necalificaţi sunt în industria textilăşi a încălţămintei, în metalurgie, la curăţenie, la sortat mase plastice, etc.

În judeţ, la Aleşd sunt disponibile 68 de locuri de muncă. La Beiuş oferta este de 54 de joburi, la Margita – două şi la Salonta de 24.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor