Cat e lumea-n lung si-n lat, nu-s cantari ca in Banat

De Amanda Oproiu
Petrică Moise împreună cu invitaţii săi
Petrică Moise împreună cu invitaţii săi
Ce modalitate mai potrivită de a da start sărbătorilor de iarnă decât o reîncărcare spirituală prin colinde, cântece patriotice, melodii populare şi romanţe? În Sala Capitol a Filarmonicii Banatului, Petrică Moise împreună cu invitaţii săi au susţinut un concert inedit şi plin de emoţie.

Evenimentul intitulat „Ţara mea-i Banatul meu” a adus pe scena Filarmonicii, în prima zi din calendarul iernii, artişti consacraţi ai muzicii populare bănăţene, invitaţi de onoare precum Corala Contrast şi tinere speranţe ale folclorului.

Încă de la început spectatorii au avut parte de surprize emoţionante, primul cântec pe listă fiind „Deşteaptă-te Române”. La auzirea imnului, toată suflarea s-a ridicat în picioare şi a fredonat alături de Corala Contrast. A urmat o serie de colinde tradiţionale perfect acompaniate de orchestra Virtuozii Banatului, condusă de fraţii Radu şi Ilie Vincu.

După recitalul de colinde, pe scenă a urcat Petrică Moise, alături de invitaţi precum: Ana Pacatiuş, Sonia Vlaicovici, Lia Moise, Petrică Viţa si mulţi alţii. După cum a recunoscut chiar artistul, exigenţa lui faţă de noua generaţie i-a asigurat urmaşi demni de a duce mai departe moştenirea folclorului bănăţean. A urmat o suită de cântece naţional-tradiţionale din toate regiunile României la care publicul a izbucnit de nenumărate ori în aplauze. Vocile artiştilor bănăţeni au fost perfect acompaniate de Virtuozii Banatului, în mâinile cărora viorile păreau să fi prins viaţă. Dirijorul orchestrei, Radu Vincu a ales să-şi petreacă ziua de naştere pe scenă alături de publicul său mult iubit.

La finalul concertului organizat de Asociaţia Culturală Banat Art toţi artiştii au fost răsplătiţi cu aplauze şi urale, dovadă că spectacolul a fost pe placul bănăţenilor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !