Cătălina Ficuţ, delegatul SUA la Sofia

4Comentarii
Cătălina Ficuţ, delegatul SUA la Sofia
Tânăra a primit premiu de onoare pentru felul în care a prezentat politica SUA.

O studentă din cadrul Universităţii din Oradea a fost delegatul Statelor Unite ale Americii la simularea ONU (Model United Nations ) din Sofia. Cătălina Ficuţ a primit, din partea organizatorilor, premiu de onoare pentru felul în care a prezentat politica SUA faţă de alte state, la simularea din Bulgaria. Tânăra este absolventă a Facultăţii de Istorie şi Geografie şi Relaţii Internaţionale, specializarea relaţii internaţionale, şi studentă în anul III, la specializarea istorie, a aceleiaşi facultăţi.

Bihoreanca a reconfirmat nivelul ridicat al pregătirii sale şi al participării româneşti la ediţiile anterioare. Ea i-a impresionat pe toţi prin cunoştinţele de fond în domeniile cerute de simulare şi prin aptitudinile de a le fructifica în funcţie de specificul cazurilor, în dezbatere.

Teme dezbătute

Simularea a avut loc în perioada 24-31 iulie şi a reunit în jur de 150 de participanţi din toate ţările.

„În cadrul simulării au fost dezbăture mai multe teme. Eu am făcut parte din Commission on Sustainable Development (Comisia de Dezvoltare Durabilă). Printre temele dezbătute au fost «Schimbările climatice: următorul pas” şi «Eradicarea sărăciei». Noua guvernare a Americii este mult mai deschisă la cooperare, prin urmare şi eu am fost mai deschisă. De-a lungul dezbaterilor au fost câteva tensiuni.

 Două dintre propunerile SUA la simularea ONU au fost reducerea emisiilor de dioxid de carbon cu cel puţin 28% până în anul 2020, faţă de 20%, propunerea celorlalte state, respectiv cu cel puţin 80% până în 2050. Propunerile SUA vizavi de eradicarea sărăciei au fost tăierea datoriilor ţărilor subdezvoltate sau în curs de dezvoltare faţă de FMI, Banca Mondială. Am luat ca exemplu Haiti care avea o datorie de 268 de milioane de dolari la FMI. Datoria a fost tăiată, iar SUA a susţinut această tăiere”, a explicat Cătălina Ficuţ.

La simularea din Sofia, tânăra a primit şi un premiu, pentru fermitatea cu care a promovat politica Statelor Unite. La final, participanţii au avut parte de o petrecere cu tema „liderii politici de la începuturi până în zilele noastre”. Cătălina a ales să reprezinte India, prin Indira Gandhi.

Crina Dobocan4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor