Cataloagele, publicate pe net

Cataloagele, publicate pe net
Deva – Noua modă a postării cataloagelor pe Internet este adoptată tot mai mult de diriginţii şi directorii unităţilor şcolare. Parinţii ocupaţi care nu mai pot ajunge la şcoală pot afla notele şi absenţele copiilor cu un simplu click.

Cataloagele on-line nu înlocuiesc şedinţele cu părinţii, dar pot fi folositoare pentru acei părinţi ai căror copii sunt înscrişi la unităţile şcolare din alte localităţi.

Dacă aceste cataloage vor deveni sau nu o obişniunţă în şcolile din judeţ, depinde de disponibilitatea fiecărei unităţi şcolare în parte pentru aplicarea acestui program. Publicarea catalogului pe internet ar putea aduce două aspecte pozitive: elevii vor adopta o atitudine morală şi responsabilă ştiind că îi urmăreşte cineva, iar părinţii vor învăţa să utilizeze computerul şi internetul.

Dar această situaţie nu este văzută cu ochi buni de toţi directorii de şcoli din judeţul Hunedoara deoarece catalogul virtual încalcă intimitatea personală a elevului şi ar putea deveni ţinta „hacker”-ilor.

Postarea calificativelor şcolare pe internet naşte reacţii diferite printre elevii din Deva. Dacă unii dintre ei nu au nimic împotriva acestui fapt, alţii se tem că părinţii ar putea afla prea uşor situaţia lor şcolară pe care o ascund cu atâta grijă. „Nu sunt de acord cu publicarea catalogului pe internet. Nu trebuie să ştie toată lumea situaţia mea şcolară”, afirmă Alexandra Mihuţ, elevă a Liceului Pedagogic „Sabin Drăgoi”.

Diana Merk, elevă la acelaşi liceu, este de părere că „notele mici nu ar trebui ascunse părinţilor pentru că ei trebuie să ştie totul despre copiii lor. Internetul e o soluţie bună pentru părinţii care au copii înscrişi la şcoli din alte oraşe, mai ales dacă nu au timp să vină la şcoală”.
Soluţia internetului nu este acceptată de toată lumea din motive legate de siguranţă şi intimitate.

„Un catalog virtual la care se permite accesul oricui nu e un lucru benefic. Există posibilitatea ca persoane neautorizate să spargă codurile şi să modifice notele sau absenţele. Peste tot în ţările civilizate există cataloage on-line, dar nu sunt pentru publicul larg. Elevul are o intimitate personală. Catalogul virtual ar trebui să rămână la nivelul fiecărei unităţi şcolare şi nu publicat pe internet. Părinţii care nu pot ajunge la şcoală pot trimite o scrisoare sau pot da un telefon, iar noi le trimitem prin poştă situaţia şcolară a elevului respectiv”, afirmă Liviu Popescu, directorul Liceului Pedagogic „Sabin Drăgoi”.

Călin Bicăzan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase