Catalogul virtual nu se poate fura!

Catalogul virtual nu se poate fura!
DEVA – Ministerul Educaţiei şi Cercetării a implementat în aceste zile programe –pilot în mai multe şcoli din învăţământul preuniversitar privind introducerea unui portal pe internet în care să se afişeze notele şi absenţele fiecarui elev.

Pe plan judeţean, acest program nu a fost încă implementat însă în localităţile unde acestea sunt în probă au existat solicitări ale părinţilor şi acceptul conducerilor şcolilor. Unii părinţi apreciază aceasta iniţiativă, însă cei mai mulţi dintre ei şi majoritatea cadrelor didactice îşi manifestă mari rezerve. Deoarece asemenea programe de internet, cunoscute sub numele de “catalog on-line” sau “catalog virtual”, au intrat pe site-urile unor unităţi de învăţământ, Ministerul Educaţiei nici nu are de gând să promoveze, la nivel naţional, un asemenea proiect.

 

Una dintre problemele care se pune în cazul luării unei astfel de decizii este legată de costuri. Acestea ar putea fi uriaşe! Partea bună a apariţiei cataloagelor online este aceea că părinţii ocupaţi pot afla notele şi absenţele copiilor cu un simplu click. Cataloagele online, o nouă modă în licee, sunt folosite deja în ţară din ce în ce mai mult de diriginţi. Acestea nu înlocuiesc şedinţele cu părinţii, dar vin în ajutorul celor care nu au timp să ajungă la şcoală.

 

Tinerii care trag chiulul de la ore nu par însă foarte încântaţi. “Nu ştiu în ce măsură le-ar plăcea unora să le vadă părinţii notele pe net, dar pe mine nu m-ar deranja”, spune Cosmin, elev în clasa a XI-a la un liceu devean.Colega lui din clasa a X-a, Daniele Eliza, spune că situaţia “e cam naşpa” însă este convinsă că nu va fi aşa ceva în liceul său.

Sanda Bocaniciu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !