Câţi bani vor fi alocaţi pe hectar anul acesta

De Simona Drimbău
Câţi bani vor fi alocaţi pe hectar anul acesta
Au fost aprobate subvenţiile pe suprafaţă aferente anului 2018.

989.564 mii euro sunt alocaţi anul acesta pentru schema de plata unică pe suprafaţă. 99.436 mii euro pentru plata redistributivă şi 561.846 mii euro plata pentru practici agricole benefice pentru clima şi mediu-plata pentru inverzire.
18.728 mii euro sunt alocaţi pentru plata tinerilor fermieri şi 242.576 mii euro pentru schema de sprijin cuplat.

Conform Regulamentului UE fiecare stat membru are posibilitatea să majoreze plafonul schemei unice de plată pe suprafaţă, cu maximum 3% din plafonul naţional anual relevant. De asemeanea acesta sunt libere să-şi majoreze plafonul pentru schema unică de plată.

Majorări

Când un stat membru aplică o astfel de majorare, aceasta este luată în considerare de către Comisie la stabilirea plafonului naţional anual pentru schema de plată unică pe suprafaţă. În acest sens, statele membre notifică Comisia privind procentele anuale cu care urmează să se majoreze în fiecare an calendaristic, începând din 2018. Statele membre îşi pot revizui anual decizia de a majora plafonul schemei unice de plată pe suprafaţă, cu maximum 3 % din plafonul naţional anual dupa scăderea plafonului plăţii pentru înverzire şi notifica Comisiei orice decizie întemeiată pe o astfel de revizuire, până la data de 1 august a anului anterior aplicării sale.

Suma corespunzatoare majorării plafonului schemei unice de plată pe suprafaţă cu 3% asigură utilizarea până la 100 % a fondurilor disponibile în cadrul plafonului bugetar alocat României pentru plăţile directe. Măsurile prevazute de proiectul de act normativ va permite beneficiarilor plăţilor să-şi elaboreze propriul plan de afaceri şi program de dezvoltare pe termen scurt, în condiţiile cunoaşterii nivelului sumelor pe care urmează să le primească.

De asemenea, posibilitatea acordării de plăţi în avans începând cu data de 16 octombrie 2018 asigura capital financiar necesar pentru derularea la timp a activităţilor specifice din agricultură.

APIA va începe din 1 decembrie 2018 să efectueze plăţile corespunzatoare diferenţei între plafonul financiar al fiecărei scheme de plăţi sus menţionate.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !