Caut garsonieră în Orăşelul Copiilor!

6Comentarii
ORADEA – Vreau să cumpăr, pe bune, o garsonieră în Orăşelul Copiilor, să o transform în night-club… Că doar s-a mai putut schimba şi destinaţia Cinema-ului Oradea şi a Galeriei de Artă în Bingo iar a parcului din faţa Muzeului în berărie (care, să recunoaştem, are mai mulţi consumatori decât secţia de bio-paleontologie vizitatori).

Poate vă întrebaţi la ce a mai băgat milioane Primăria într-un stabiliment ludic câtă vreme puştanii se puteau da în continuare pe toboganele Mc Donald’s în ciuda învăţătoarelor care le tot repetă să nu mănânce litere, în speţă «E»-uri…
Gurile rele dar bune (de gură) susţin că-s interese ascunse. Şi că de-aia nu s-au amplasat în mini-cetate tunuri de jucărie că oricum urmează a se construi şi-n Orăşelul Copiilor un cartier „Kiss”.
Posibil, dar mai degrabă Filip Întâiul şi-a amintit că în primul său mandat un june ziarist se amuza cu întrebări capcană (trăiască «eunucii» sădiţi pe marginea străzilor, «buchetele de rozeole» ale lui Mişu Crâşmă sau magazinul «Generalului Store»).

Iar când paparazzi-ul a sondat o tanti că „ce părere aveţi de faptul că edilii îşi ridică vile în zonele erogene ale oraşului?”, aceasta i-a răspuns nervoasă: „Foarte rău, acolo ar trebui să se amenajate locuri de joacă pentru copii!”. Şi, ce-i drept, zona e fierbinte. Că doar se învecinează cu ditamai Spitalul şi super-market-ul başca blocurile contaminate de manelele din Dives.
Şi ar mai fi un argument în plus.
Devreme ce Oradea are un Orăşel al Pensionarilor (adică Ştrandul Ioşia de când e gratuitate) normal că municipalitatea trebuia să se gândească şi la cei mai minori orădeni, că doar ei sunt viitorul, mai bine zis viitorii plătitori de taxe. Iar ca să se obişnuiască cu ideea, onor consilierii locali chiar au propus iniţial o taxă de intrare.

Noroc numai că n-au găsit soluţia valorificării cornului şi laptelui cu care-şi puteau plăti şcolarii şi preşcolarii intrarea. Sigur, nu ne referim la pruncii de VIP-uri, care n-au ce căuta în orăşel fiindcă ei oricum se joacă de la 14 ani la ruletele care au împânzit Oradea, de la 15 în maneloteci ori house-oteci iar de la 16 în BMW-uri veritabile, pe drumurile naţionale…
Dar să sfârşim, mai ales că Orăşelul nici nu s-a inaugurat. Deşi mă tem că şi aici ar putea fi o bubă. Că doar şi Bazinul Olimpic a fost triplu inaugurat la fel ca premierele de teatru care se joacă de trei ori: pentru ziarişti, apoi pentru amicii actorilor şi abia la urmă pentru public.
Ce-i drept, s-a pus biciul pe muncitori pentru ca pe 1 Iunie să se poată tăia panglica măcar pentru un cvartal din orăşel. Fiindcă, orice aţi crede, prim-gospodarii Oradiei sunt versaţi şi ştiu foarte bine că pe copii îi duci mai greu cu zăhărelul decât pe adulţi cu rudotelul. Martor mi-e Vadim!

  • Amuză-te cu alte pamflete de la „Primiţi cu bloguşoru?”, made in Dacii şi Bloganii

    Vadiminutive  • 6Comentarii

    Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

    inca 1000 caractere ramase

    versiunea HTML a comentariilor