Caută militari voluntari

3Comentarii
Caută militari voluntari
ORADEA - Ministerul Apărării recrutează prin birourile judeţene tineri pentru profesia de soldat şi gradat voluntar în unităţile din subordine. Bihorenii se pot adresa Biroului Judeţean de Recrutare de pe strada Dunării din Oradea.

Pentru prima serie de pregătire, care va începe în luna martie 2008, sunt disponibile 1.855 locuri, pentru următoarele specialităţi: auto, geniu, comunicaţii şi informatică, apărare NBC, rachete şi artilerie, infanterie, tancuri, marină, radiolocaţie, paraşutişti, logistică, aviaţie şi poliţie militară. Candidaţii, cu sau fără stagiul militar satisfăcut, trebuie să îndeplinească următoarele condiţii generale pentru a putea participa la concurs: vârsta cuprinsă între 18 şi 26 ani, cetăţenia română şi domiciliul stabil în ţară. Se pot înscrie atât bărbaţii cât şi femeile care au absolvit cel puţin ciclul inferior liceal sau o şcoală de arte şi meserii, cu certificat de absolvire/calificare profesională nivel 1, iar în cazul în care sunt elevi în ultimul an de studii, să facă dovada absolvirii/promovării examenului până la data începerii programului de instruire. De asemenea, candidaţii nu trebuie să fi fost condamnaţi penal sau să fie în curs de urmărire penală. Ei mai trebuie să fie apţi din punct de vedere medical şi psihologic, potrivit baremelor specifice, şi să aibă o condiţie fizică bună. Pentru anumite arme sau specialităţi militare sunt prevăzute şi cerinţe specifice.

Multe gratuităţi
Primul contract semnat de soldaţi va avea o perioadă de până la patru ani. Totodată, soldaţii au şansa de a urma cursul de bază pentru a deveni subofiţeri. Au dreptul la echipament gratuit şi hrană sau compensaţie de hrană, asistenţă medicală şi medicamente gratuite, transport gratuit, precum şi de o compensaţie lunară pentru chirie, în situaţia în care nu au o locuinţă proprie.

Georgiana Anghel3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor