Caută sponsori pentru tabără

Caută sponsori pentru tabără
PADUREA NEAGRA - În premieră în România, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Bihor şi-a propus să îşi construiască tabăra proprie în localitatea Pădurea Neagră, destinată copiilor aflaţi în sistemul de protecţie socială.

În prezent, lucrările se află în stadiu incipient. Pe banii Consiliului Judeţean, 50.000 RON, s-a reuşit turnarea fundaţiei. Banii însă s-au terminat aici. „Credem că va fi gata în vara anului 2008. Noi ne-am dori să fie gata de 1 iunie, de Ziua Copilului, dar asta depinde de fonduri. E mai bine să avem tabăra noastră, chiar şi din punct de vedere financiar, lucrarea se va amortiza repede”, susţine Ionel Şereş, coordonatorul poiectului. Spaţiul va fi special amenajat şi pentru beneficiarii cu dizabilităţi. „Tabăra pentru copii este situată într-un mediu natural deosebit, în mijlocul naturii, la 200 de metri de şosea şi are o capacitate de 48 de locuri pe serie, funcţionând pe tot parcursul anului”, ne-a transmis Ciprian Novac, purtătorul de cuvânt al DGASPC. Instituţia intenţionează să utilizeze spaţiul şi pentru schimburi de experienţă cu alte direcţii din România.

 

Intenţii mari

Proiectul prevede construirea a două corpuri de clădire pe două nivele, parter şi etaj. „Primul corp de cladire va deservi partea administrativă şi va cuprinde sala de mese, cantina, spălătoria, centrala termică, spaţiul de joacă şi diferite magazii de alimente şi materiale. Al doilea corp este destinat dormitoarelor pentru copii, separate pentru băieţi şi fete, dormitoarelor pentru personalul însoţitor, cabinetului medical, grupurilor sanitare. Toate clădirile vor corespunde standardelor europene şi vor fi special construite pentru a beneficia de ele şi copiii cu dizabilităţi”, spune Novac. Pentru a favoriza activităţile sportive, se vor construi şi terenuri de minifotbal, baschet şi handbal.

Terenul a fost obţinut în concesionare pe o perioadă de 49 de ani. „E un teren mlăştinos, dar va fi amenajat. Clădirea este încadrată de râuri şi este o cascadă mai în jos. Avem planuri mari, dar sperăm să fim ajutaţi să le realizăm”, afirmă Ionel Şereş.

Imediat ce primele informaţii legate de tabără au fost publicate în presă, reprezentanţii DGASPC au fost contactaţi de o firmă care a decis să ofere o mână de ajutor. „După ce aţi scris articolele marţi, ne-au contactat cei de la Master Plast şi ne-au spus că ne vor sponsoriza cu şindrile”, susţine Novac.

Cei ce doresc să sprijine proiectul celor de la DGASPC, pot suna la 0745.375-169 sau 0259.476371.

 

Monica Mateiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !