Caută teren de sport

22Comentarii
Caută teren de sport
ORADEA – UDMR-iştii bihoreni sunt, acum, la a doua tentativă de a rezolva problema terenului de sport pentru Liceul Lorantffy Zsuzsanna.

Grupul de consilieri locali ai formaţiunii a iniţiat un proiect de hotărâre prin care dă temă de casă executivului local „să desemneze şi să pună la dispoziţia Liceului, în termen de 30 de zile, un teren aflat în proprietatea Municipiului Oradea, din apropierea Liceului Reformat Lorantffy Zsuzsanna”. Ulterior, arhitectul şef va primi sarcina să schimbe Planul Urbanistic de Detaliu al zonei astfel încât parcela depistată să capete destinaţia de teren de sport.

Proiectul a trecut de plenul Legislativului local cu unanimitate de voturi, aleşii neavând nici o curiozitate legată de o posibilă soluţie de rezolvare a problemei, deşi zona Parcului Traian, unde se află Liceul Reformat, este una aglomerată.

Hotărârea adoptată miercuri după-amiaza prevede că, dacă terenul depistat de Primărie este mai departe de 500 metri, Municipalitatea se obligă să ducă elevii la ora de sport cu autobuzul. Noua locaţie ar urma să fie utilizată până la finalizarea procesului dintre Eparhia Reformată de pe lângă Piatra Craiului şi Consiliul Local, prin care prima entitate contestă modul în care Municipalitatea a lăsat Liceul Reformat fără teren de sport.

În situaţia dată, preotul paroh al Bisericii Sfânta Treime, cea care a primit terenul aflat în litigiu, spune că nu are cunoştinţă de această nouă decizie a consilierilor, dar că nu crede că Municipalitatea se va atinge de parcela atribuită ortodocşilor. „Din moment ce noi suntem întăbulaţi pe această proprietate, cu siguranţă că Primăria nu se gângeşte la terenul nostru pentru rezolvarea situaţiei. Am fi fost consultaţi dacă ne afecta cu ceva”, spune preotul paroh Florian Puşcaş.

Pe lângă acţiunea din justiţie, conducerea Eparhiei Reformate duce o adevărată campanie publică sub bagheta episcopului Tokes Laszlo, pentru recuperarea terenului în beneficiul liceului.

Prima încercare a UDMR de stingere a tensiunilor de la Liceul Reformat a fost iniţiată de preşedintele Kiss Alexandru, anul trecut. Ca preşedinte al Fundaţiei Mecena, acesta a obţinut de la parohul Puşcaş dreptul de a folosi terenul. Înţelegerea a picat, pentru că prelatul ortodox s-a opus transmiterii dreptului de folosinţă către o a treia parte, adică spre Liceul Lorantffy Zsuzsanna.

Cristina Ghilea22Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor