Cauza turismului, susţinută de Patronatul Român în faţa ministrului Dobre

De Veronica Bursaşiu
1Comentariu
Mircea Titus Dobre
Mircea Titus Dobre
Mircea Titus Dobre, ministrul Turismului, a primit pe data de 28 februariedelegația Uniunii Naționale a Patronatului Român (UNPR), condusă de președintele Ioan Lucian.

Liliana Condratov, coordonatorul Departamentului de Relații de Afaceri Interne și Internaționale, Mike Hapoianu, reprezentantul tur-operatorului Happy Tour, Mirel Pustan, reprezentantul Grupului Transilvania General, și consilierul UNPR Gelu Barna au constituit delegația confederației patronale la întâlnirea de marți, 28 februarie, cu ministrul Turismului. Uniunea Națională a Patronatului Român i-a prezentat ministrului Turismului o mapă ce conține propuneri concrete de colaborare pentru dezvoltarea turismului.

Declararea turismului ca domeniu economic de interes național, cu zone de importanță majoră precum turismul litoral, turismul balnear, turismul montan, turismul în Deltă, realizarea unui parteneriat între Ministerul Turismului și organizațiile patronale și, desigur, cu asociațiile profesionale din turism, au constituit propunerile principale ale UNPR.

Propunere inedită

Liliana Condratov a venit cu o propunere inedită, și anume realizarea unui eveniment polono-român „GO România”, care presupune refacerea traseului polono-român, pe care în anii comunismului îl străbăteau turiștii polonezi în drumul lor spre Marea Neagră.

Provenind din mediul de afaceri din domeniul turismului, ministrul Dobre le-a trecut în revistă reprezentanților UNPR câteva din inițiativele și planurile pe care le are ca ministru al turismului. Înființarea unui comitet consultativ care să cuprindă reprezentanți ai Ministerului și reprezentanți ai mediului de afaceri din domeniul turismului, Legea turismului care să fie suplă și pe înțelesul tuturor, Masterplanul pentru dezvoltarea turismului, Centrul de pregătire profesională în turism de la Bușteni, plata în perioada de extrasezon de către companiile din turism doar a CAS și CASS, strategia de promovare a turismului românesc în străinătate, accentuarea activităților de prevenție pentru a fi evitate cât mai mult abaterile în activitățile de turism.

„Dorim ca beneficiarii dezvoltării unui turism mai competitiv și cu calitate deosebită, statul român și companiile din sectorul turistic să fie, în sfârșit, satisfăcuți de modul în care Ministerul Turismului se implică pentru ca acest sector economic să fie deosebit de productiv și de o înaltă calitate”, a subliniat ministrul Mircea Titus Dobre la încheierea discuțiilor pe care le-a avut cu reprezentanții Uniunii Naționale a Patronatului Român. „Trebuie să recunosc că seria de întâlniri din această săptămână cu reprezentanții Guvernului Grindeanu a început cu dreptul, ținând cont de modul sincer, deschis, realist și pragmatic pe care ministrul Turismului l-a abordat în discuția cu noi, azi”, a comentat de asemenea președintele Ioan Lucian la ieșirea din cabinetul ministrului Turismului, Mircea Titus Dobre.

„Ne dorim o implicare activă și consecventă a mediului de afaceri prin organizațiile patronale în hotărârile și activitățile viitoare legate de domeniul turismului”, a mai ținut să sublinieze președintele UNPR, Ioan Lucian.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor