Caz controversat de eutanasie în Italia

Reactualizat la:
Caz controversat de eutanasie în Italia
ITALIA – Dezbaterea legată de eutanasie a cuprins întreaga Italie după ce Piergiorgio Welby, bolnav de distrofie musculară, a cerut să fie lăsat să moară. Italianul bolnav i-a trimis un material video preşedintelui italian Giorgio Napolitano în care cere să fie eutanasiat.

“În urmă cu două luni eram grav bolnav, dar reuşeam în fiecare zi, măcar pentru câteva ore, să scriu, să citesc, să cercetez, să vorbesc cu prietenii cu ajutorul calculatorului. Acum simt că mă aflu pe fundul unei prăpastii şi nu mai pot să ies la suprafaţă. Ziua mea începe cu alarma aparatului respirator, când filtrul de umiditate şi sondele sunt schimbate. Continuă cu curăţarea căilor respiratorii de secreţii, în timp ce ascult un aparat de radio. Ce mai este natural într-un corp menţinut în viaţă cu ajutorul respiraţiei artificiale?”, a precizat Piergiorgio Welby, bolnav de distrofie musculară.

Welby s-a îmbolnăvit de distrofie musculară în urmă cu 27 de ani. De nouă ani, el nu se poate ridica din pat.

Piergiorgio Welby a solicitat preşedintelui Italiei să fie eutanasiat, iar avocaţii săi s-au adresat Tribunalului de la Roma pentru a obţine întreruperea respiraţiei artificiale. Apărarea a câştigat procesul, pe baza unui articol din Constituţia italiană care prevede interdicţia tratamentelor obligatorii, dar tribunalul nu i-a dat totuşi lui Welby dreptul de a fi eutanasiat.

În Italia, legea prevede că medicii trebuie să intervină cu tratament de ajutor în momentul în care un pacient este deconectat de la aparatele care îl meţin în viaţă.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase