Cazare aproape pentru toţi

Cazare aproape pentru toţi
Chiar daca noul an universitar bate la usa, în caminele din campus se lucreaza înca din greu.
Conducerea Universitatii din Oradea a anuntat ca pentru anul universitar 2005/2006 au fost depuse aproximativ 1.200 de cereri de cazare în caminele studentesti si au primit raspuns favorabil 1.000 de studenti.

„În cazul în care studentii vor face presiuni, va trebui sa luam masuri si asupra cadrelor universitare care se cazeaza în camine, pentru a le pune la dispozitia studentilor”, afirma prorectorul Teodor Leuca. Cel putin 30 de cadre didactice sunt cazate în caminele studentesti.

Înca se lucreaza
Institutia administreaza doua camine în campus, cu o capacitate de aproximativ 600 – 700 de locuri. În corpul destinat baietilor se lucreaza de zor la grupurile sanitare, iar în cel al fetelor lucrarile de reabilitare sunt finalizate în proportie de 70-80%. Pe lânga acestea, Directia de Patrimoniu a Primariei Municipiului a dat în chirie Universitatii doua camine la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul”, acestea având o capacitatea de 400 de locuri. Conducerea Universitatii a anuntat ca si aici au fost realizate lucrari de reabilitare si igienizare. S-a majorat regia
Pentru acest an, studentii care au primit locuri în camine platesc 700.000 de lei, cu 100.000 de lei mai mult fata de anul trecut. „S-a majorat regia de camin cu 100.000 de lei, dar si asa taxa este printre cele mai mici din tara”, spune acelasi Teodor Leuca. Un alt spatiu închiriat de Universitate este un camin de garsoniere cu 100 de locuri, pe strada Aluminei nr. 37, aici taxa fiind de 25 euro. Studentii straini si nu numai vor fi cazati în doua hoteluri din Baile Felix.

Cantina privatizata
În ceea ce priveste cantina Universitatii, în urma licitatiei care s-a desfasurat în iulie, aceasta a trecut în regim privat. Universitatea oradeana încaseaza de la firma câstigatoare o chirie 7.500 euro, cu o deducere totala de 12.000 euro în primele trei luni, pentru dotarea si modernizarea cantinei.

Ioana Iuhas