Cazarea devine mai ieftină

ORADEA – Veşti bune pentru studenţii orădeni. Senatul Universităţii din Oradea a hotărât ieri, în cadrul şedinţei de senat, să reducă taxa de cazare pentru studenţii care ocupă locurile nebugetate.

„Am decis ca studenţii nebugetaţi să plătească o sumă fixă, să nu mai depindă de alocaţia bugetară, deoarece ar însemna să plătească foarte mult”, a spus Cornel Antal, rectorul UO. Drept urmare, studenţii aflaţi la „cu taxă” vor plăti 130 de lei pe lună, iar studenţii bugetaţi vor achita suma propusă încă de la începutul anului universitar, respectiv 70 de lei.

Diferenţa este dată de faptul că pentru studenţii bugetaţi, statul subvenţionează o anumită parte din taxa de cazare, în timp ce studenţii care-şi plătesc taxa de şcolarizare nu beneficiază de această subvenţie. Măsura surprinde într-o anumită măsură, deoarece la începutul anului universitar aceiaşi studenţi nebugetaţi plăteau taxa de cazare cu mult mai mult faţă de colegii lor bugetaţi. În luna octombrie, bugetaţii au plătit 70 de lei pe persoană, iar cei aflaţi la „cu taxă” au scos din buzunare 165 de lei/persoană, asta după ce Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului a dispus micşorarea taxei de cazare la aproape jumătate.

Ioana Iuhas 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase