Cazările în mâna studenţilor

2Comentarii
Cazările în mâna studenţilor
ORADEA – La Universitatea din Oradea componenţa Comisiei de cazare pune puterea de decizie în privirea locurilor din cămin în mâna studenţilor. Video: Studenţii decid cazarea  

“Din acest an a apărut o modificare la regulamentul cadru al funcţionării comisiei de cazare, iar studenţii deţin majoritatea în această comisie”, a anunţat prorectorul Elena Bonchiş, responsabilă de problemele stundeţilor în cadrul conducerii UO.

Comisia pentru cazare este formată din cinci membri dintre care trei studenţi, printre care şi preşedintele studenţilor din Senatul UO, prorectorul Elena Bonchiş şi Mia Negrău, şefa serviciului social. Conform conducerii Universităţii din Oradea comisia va avea competenţă pe toată durata anului şcolar şi orice solicitare pentru cazare în căminele administrate de UO va fi analizată de această comisie.

Avantaj studenţii

Conform preşedintelui studenţilor din Senatul UO, Adrian Dume, marele avantaj al noii comisii ar fi faptul că decizia de aprobare sau respingere a unei solicitări  nu mai depinde de una sau două persoane ci de o comisie majoritar studenţească. “Comisia va aplica regulamentul la sânge şi vor fi evitate orice probleme care ar putea apărea. Astfel vor fi evitate problemele de genul celor de anul trecut când s-au dat în folosinţă locurile create prin mansardarea căminelor din campus“, anunţă Adrian Dume. Acesta mai susţine că prin aplicarea regulamentului se va evita situaţia în care cineva care merită va rămâne pe dinafară, iar altcineva cu punctaj mai mic să aibă loc de cazare.

Solicitari vs. capacitate

Până la 10 septembrie au fost contabilizate un număr total de 1.575 de solicitări pentru cazarea în căminele administrate sau închiriate de UO, dintre acestea 818 sunt fete, iar 757 băieţi. Capacitatea totală a locurilor de cazare a Universităţii este pentru 603 băieţi şi 748 de fete.

Locurile de cazare au fost distribuite către facultăţi care vor trebui să înainteze listele cu cererile aprobate către comisia centrală până pe data de 22 septembrie. “Începând cu 25 septemrbie vom face cazările efective deoarece în 28 septembrie va avea loc deschiderea anului universitar”, a mai subliniat Bonchiş.

Reamintim că Universitatea din Oradea dispune de un total de 1.351 de locuri de cazare în patru cămine dintre care două se regăsesc în campus, iar două sunt închiriate la Colegiul tehnic “Mihai Viteazul”.

Valentin Teuca2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor