Cazul Calin Mocan se va transa in Justitie

Călin Mocan
Călin Mocan
Calin Mocan – consilierul judeţean PDL invalidat sâmbătă de colegii săi din CJ Bihor se va îndrepta în Justiţie împotriva Consiliului Judeţean.

Informaţia a fost furnizată marti de Ionel Avrigeanu – şeful interimar al PDL Bihor. Pedeliştii consideră că Mocan a fost invalidat pe nedrept de către CJ Bihor, în urma adresei Prefecturii şi a poziţiei luate de secretarul Judeţului, Carmen Soltănel. Lui Mocan i s-a reţinut faptul că, pentru a putea candida, s-a folosit de un artificiu, transferându-se din funcţia de şef al Gărzii de Mediu Bihor pe un post de funcţionar public de execuţie din Cluj, în loc să demisioneze din funcţia care-l făcea incompatibil – spune Prefectura şi CJ Bihor – cu postura de candidat. Pe de altă parte, Călin Mocan arată că pe 12 iunie a demisionat de la şefia Gărzii de Mediu (oricum se schimbase Guvernul), iar pedeliştii spun că Mocan a procedat legal transferându-se pe acel post de funcţionar public simplu, de execuţie.

Avrigeanu atenţionează asupra faptului că mandatul lui Mocan fusese deja validat de preşedintele BEJ, judecătoarea Florina Crişan. De asemenea, arată pedelistul, după depunerea candidaturilor a fost o perioadă de contestaţii, când putea fi pusă la îndoială candidatura lui Mocan. Ceea ce, arată liderul PDL Bihor, nu s-a întâmplat. Avrigeanu subliniază faptul că abia după alegeri, pe 11 iunie, Prefectura a sesizat CJ Bihor despre cazul Mocan, ridicându-i astfel pedelistului un semn de întrebare. Avrigeanu şi Ghilea i-au ironizat pe juriştii de la Prefectură şi CJ Bihor care au transmis observaţiile în baza cărora plenul CJ Bihor l-a invalidat pe Mocan. „«Marii specialişti» în drept au confundat eligibilitatea cu incompatibilitatea”, a comentat Avrigeanu, vizavi de faptul că Mocan a fost găsit ca fiind incompatibil cu funcţia de candidat la CJ Bihor.

Tunurile pe Soltănel

Cum Mocan se va îndrepta în Justiţie pentru a-şi recupera mandatul ce ales judeţean, Avrigeanu spune că dacă va pierde, PDL Bihor îşi va cere scuze. Dar dacă Mocan va câştiga, Ionel Avrigeanu crede că secretarul Judeţului, Carmen Soltănel, ar trebui să lase Consiliul Judeţean şi să fie trimisă „la cursuri de reciclare”. „De fapt, Soltănel trebuia să plece mai demult”, e de părere Ghilea, care a catalogat invalidarea mandatului câştigat de Mocan ca fiind „un gest de prost-gust”.

În fine, preşedintele interimar al PDL Bihor a mai ţinut să sublinieze faptul că nici un consilier judeţean nu a votat împotriva validării mandatului lui Mocan: cei şase pedelişti au fost pentru validare, în timp ce împotriva invalidării, iar ceilalţi 28 s-au abţinut. Totuşi, nefiind întrunită majoritatea necesară validării, acest mandat de consilier judeţean a fost considerat ca fiind invalidat.

Consiliul Judetean: Mandat PDL invalidat cu ajutorul prefectului

Sefii PDL Bihor sunt pusi pe schimbari

 

 5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor