CCIA Timiș încheie un an 2018 de real succes

De Marcel Hoster
CCIA Timiș încheie un an 2018 de real succes
© Tion: CCIA Timiș încheie un an 2018 de real succes
Susținerea mediului de afaceri local, ghidarea spre succes a noilor întreprinzători, dar și perfecționarea celor deja prezenți în economia locală, sunt obiectivele atinse în acest an în activitatea Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș. Conducerea instituției anunță că aceasta are un bilanț extrem de pozitiv și că financiar stă cel mai bine între Camerele din România.

CCIA Timiș a avut un an 2018 bun, cu o activitate intensă și încununată de succes. Au fost zeci de evenimente și acțiuni realizate pentru mediul de afaceri și pentru susținerea acestuia, au anunțat membrii conducerii instituției la bilanțul anual. Au fost misiuni economice în străinătate care au dus la parteneriate, zeci de cursuri de specializare, întâlniri cu reprezentanții autorităților, servicii de afaceri prestate.

„Am organizat peste 20 de seminarii, la care au participat peste 1500 de firme, am avut 17 misiuni economice unde au participat peste 250 de firme, am organizat 12 expoziții ale noaste și în parteneriat încă 6. Ca un plus, în acest an au fost cele două evenimente din Portugalia și în Bavaria. Forumul economic din Portugalia, unde au fost 70 de firme din această țară, a continuat cu un forum economic în Timișoara. De la un forum economic, unde s-au înfrățit și cele două orașe, am ajuns să avem aceste relații bune cu această țară. În Bavaria am avut un succes mare, au fost acolo 100 de firme. Susținem învățământul dual, aici avem contacte cu inspectoratul școlar și discutăm despre clasele pe care le vom înființa în viitorul an. Ne bucurăm de arhiva electronică, de arbitrajul comercial, de departamentul de proiecte, a reușit ca 44 de persoane să-și înființeze firme care vor primi zeci de mii de euro. Iată, pentru fiecare, omul de afaceri, pentru cel care dorește să devină om de afaceri facem câte ceva. Financiar stăm extrem de bine, cel mai bine dintre camerele din România”, a declarat Florica Chiriță, conducătoarea CCIAT.

În prim planul activității din 2018 s-a aflat găsirea de soluții cât mai bune pentru problemele de pe piața muncii și problemele cu lipsa de personal. Una dintre cele mai importante acțiuni a fost cea prin intermediul căreia a fost dezbătut și promovat sistemul dual de învățământ pentru licee. Un punct special în activitatea fiecărui an în activitatea CCIAT este, desigur, Topul Firmelor. și în 2018 acesta a adunat la start peste 30.000 de firme, dintre acestea un număr de 1800 intrând în final în clasament.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !