CDI-uri noi pentru elevii bihoreni

CDI-uri noi pentru elevii bihoreni
ORADEA - Prin Ordinul 3.354 din 3 martie Ministerul Educaţiei a aprobat finanţarea înfiinţării a 428 noi Centre de Documentare şi Informare în şcolile din ţară. În judeţul Bihor vor fi amenajate un număr de 12 CDI-uri în tot atâtea localităţi, investiţia totală pentru amenajarea acestora depăşind 400.000 de lei.

Derularea proiectelor de investiţie pentru CDI-uri intră în atribuţiile Casei Corpului Didactic Bihor, care a realizat, înpreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, selecţia şcolilor. „În 2008 vom prim fonduri pentru înfiinţarea unui număr de 12 CDI-uri care se vor alătura celor 16 care deja funcţionează în Bihor”, ne-a declarat Virginia Tiurbe, directoarea CCD Bihor.

Noile centre de documentare vor fi amenajate în şcolile din Nucet, Vaşcău, Bunteşti, Balc, Şuncuiuş, Borod, Girişul de Criş, Brusturi, Săcuieni, Valea lui Mihai, Mihai Bravu şi Holod. Valoarea investiţiei pentru fiecare CDI este de 42.000 de lei şi se vor asigura spaţii de lectură cu depozit de carte şi un cabinet multimedia care va avea acces la Internet. Ca o noutate CDI-urile funcţionale vor avea, din acest an, profesori documentarişti a căror activitate va fi strict legată de centre.
Valentin Teuca0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !