CE ar putea permite României să ţină deficitul bugetar peste 3% din PIB şi în 2011

CE ar putea permite României să ţină deficitul bugetar peste 3% din PIB şi în 2011
Comisia Europeană (CE) analizează posibilitatea de a permite României corecţia mai lentă a deficitului bugetar sub nivelul de 3% din produsul intern brut (PIB), respectiv în 2012 în loc de 2011, a spus miercuri reprezentanta CE, Fabienne Ilzkovitz.

“România trebuie să trimită Comisiei programul de convergenţă, prin care să se angajeze la corecţia deficitului. Vom examina situaţia, am început deja discuţiile, în care avem în vedere şi înrăutăţirea condiţiilor economice din 2009. Vrem să dăm mai mult timp, posibil să permitem ajustarea deficitului sub 3% din PIB în 2012, în loc de 2011. Această propunere trebuie discutată, nu a fost încă luată o decizie”, a spus ea.

Totodată, şeful misiunii Fondului Monetar internaţional (FMI), Jeffrey Franks, a precizat că există estimări, dar o ţintă pentru deficitul bugetar în 2011 nu a fost stabilită.

Prin programul de aderare la euro deja asumat, cu adoptarea efectivă a monedei europene de la 1 ianuarie 2015, România trebuie să reducă deficitul către plafonul impus ţărilor din zona euro, respectiv sub 3% din PIB.

Sursa: Newsin0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !