Ce-au făcut în ultimul an? Ce vor face în acest an?

De Otilia Șandor
6Comentarii
Mai bine la Penitenciarul Oradea
Mai bine la Penitenciarul Oradea - © FOTO: FAN
Penitenciarul Oradea și-a arătat starea și a indicat obiectivele.


Bihorenii interesați au putut vedea cu ochii lor zilele trecute îmbunătățirile și necesitățile de la Penitenciarul Oradea.

Față de alte unități de detenție din țară, Penitenciarul de Maximă Siguranță Oradea, plasat în centrul Oradiei, se poate lăuda cu dotări și lucrări de reabilitare mult peste media națională.

Penitenciarul Oradea dispune de un număr de 583 de paturi instalate la un efectiv de 492 deţinuţi, repartizaţi în regim de maximă siguranţă, regim închis şi arest preventiv şi regim deschis pentru activităţi productive şi de voluntariat în exteriorul locului de deţinere.

Șefii Penitenciarului au luat măsuri de relocare a paturilor astfel încât de pe fiecare cameră de pe secția V tronson 1 și 2 au fost scoase 4 paturi. Astfel, în conformtate cu OMJ 2002, spațiul nr 3 de cazare care cuprinde secția V tronson 1 și 2 au fost declarate corespunzătoare. Camerele de pe secția V troson 1 și 2 au o suprafață de 16,60 mp, în cameră fiind instalate un număr de 4 paturi, adică e mai mult de 4 mp/deținut.

Și mașină de spălat

În spatiul de cazare nr 1 până in prezent s-au renovat 9 camere și au fost dotate cu cabină de duș, mașină de spălat, frigider. Deținutii beneficiază de baie zilnică urmând ca și celelalte camere să fie renovate.

S-au finalizat 35 de expertize tehnice pentru aprecierea stării construcțiilor, iar acum se află în lucrări de renovare vestiarul pentru angajați, câteva camere de deținere și pavilionul administrativ (casa scării, holuri acces și punct control).

În acest an, reprezentanții Penitenciarului Oradea vor să finalizeze lucrările la Blocul Alimentar Deținuți pentru preluarea eficientă și reintroducerea în circuit a surplusului de abur din sistemul de cazane. Lucrările au fost demarate fiindcă din pricina unei proiecții eronate aproximativ 4% din aburul destinat preparării hranei este evacuat în natură. Alt obiectiv pentru anul în curs vizeaza reabilitarea instalațiilor sanitare de la Blocul Alimentar Deținuți și reabilitarea instalațiilor de canalizare de la Blocul Alimentar Deținuți și dinspre secțiile de deținere spre strada Aurel Lazăr.

De reținut că din anul 2016 încoace, birourile supraveghetorului de pe secțiile de deținere au fost dotate cu aer condiționat, frigider, scaune ergonomice, cafetiere, cuptor cu microunde. Tot de acum doi ani, s-au pensionat 75 de angajați, dar au început un proces de angajare în serviciul operativ.

Pe de altă parte, șefii Penitenciarului Oradea încearcă să crească șansele de reinserție socială prin includerea persoanelor private de libertate în demersuri de reintegrare socială.

Penitenciarul Oradea se poate lăuda cu faptul că nu au fost cazuri de corupție și nu au fost descoperite obiecte interzise la deținuți.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor