Ce cere Vuscan si Iosia Nord

31Comentarii
Ce cere Vuscan si Iosia Nord
În recenta sa conferință de presă, Horea Vușcan a prezentat propunerile pe care le va înainta în scris municipalității orădene pentru modificarea planului de măsuri privind energia termică în Oradea.

După cum se știe, liderul Mișcării Verzilor e un fervent susținător al cauzei orădenilor din IosiaNord, care se opun trecerii lor la CET, ținând să rămână clienții producătorului de energie geotermală Transgex. 

 

Doleanţe la primar

 

Vuşcan a început prin a cere Primăriei „protecţia economică a cetăţenilor, în conformitate art 7 alin 2 lit C legea 51/2006 şi menţinerea preţurilor actuale, în conformitate cu art.4 lit.C 325/2006”. De altfel, în pledoaria sa, Vuşcan a făcut repetate trimite la cele două legi, pentru a contra Primăria. Ecologistul mai cere „crearea unor zone unitare de încălzire (…) în zona Iosia dar şi în alte zone în care există posibilitatea ca cetăţenii să se alimenteze pe alte surse de energie”. „Solicităm ca delegarea să fie realizată parţial, la nivel de condominiu (punctele termice 13-16 Iosia) dar şi în alte zone în care există posibilitatea ca cetăţenii să beneficieze de energie geotermală”. De altfel, Vuşcan susţine că întreg Planul de Măsuri al Primăriei încalcă mai multe prevederi din legile pomenite mai sus. În fine, Vuşcan şi cei din Iosia Nord nu au uitat să solicite Primăriei în mod expres păstrarea preţurilor actuale la energia bazată pe apa geotermală.

Cererile pe care le-a formulat Vuşcan în numele asociaţiilor de proprietari din Iosia Nord vin însoţite de un document de zece pagini, în care teza lui Vuşcan şi a orădenilor din Iosia e expusă pe larg. Este evidenţiată lipsa de eficienţă a CET-ului şi pierderile pe care acesta le acumulează constant, ce se ridică la 39%, interpretarea eronată a unor pasaje de legislaţie de către municipalitate precum şi necesitatea unui mediu concurenţial pe piaţa termică din Oradea.

C.C.

Iosia Nord vrea segregare termica

Orădeni furioşi pe primarul Bolojan

Taguri: ,


31Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor