Ce este o situatie de urgenta?

De Otilia Șandor
Ce este o situatie de urgenta?
Cum miercuri a fost Ziua Europeană a numărului unic de urgenţă 112, poliţiştii au transmis date explicative despre ce este o situaţie de urgenţă.

Poliţiştii spun că o situaţie de urgenţă este atunci când se impune intervenția Poliției, Pompierilor și Salvării pentru a salva viața, proprietatea și mediul.

Însă pentru a putea aprecia corect dacă o situație este de urgență, cetățeanul trebuie să răspundă la următoarea întrebare: „Este nevoie de asistența IMEDIATĂ a Poliției, Pompierilor sau a Salvării pentru a salva viața, proprietatea sau mediul?”. Dacă răspunsul este afirmativ, persoana în cauză trebuie neapărat să formeze de pe orice telefon numărul 112 şi să transmită operatorului Centrului de preluare a apelurilor de urgență ce s-a întâmplat sau urmează să se întâmple. Bihorenii trebuie să ştie să transmită operatorului de la 112 ce fel de urgență au, unde este urgența, unde se află ei şi de la ce număr de telefon sunați, dar şi numele lor.

Este important să se sune la 112 atunci când o persoană suspectă merge din ușă în ușă, atunci când intră persoane străine pe proprietatea vecinilor dvs., când o persoană se furișează pe lângă casă sau forțează intrarea unei case sau portiera unei mașini. La fel, este important să anunțați o agresiune la adresa dvs. sau a altcuiva sau dacă observați că cineva pătrunde în interiorul casei vecinilor dvs. pe fereastră, știind că vecinii sunt în vacanță sau dacă sunteți martor la un accident rutier și un pasager din autovehicul este blocat în interior.

 

FACT BOX 1

Exemple de situații de urgență:

– Omor

– Atac armat

– Atentat

– Tâlhărie

– Tulburarea gravă a ordinii și liniștii publice

– Dezertări

– Evadări

– Trafic și consum de droguri

– Furturi

– Accident de circulație soldat cu victime sau cu persoane blocate în autovehicule

– Explozii

– Electrocutări

– Căderi de la înălțime

– Surpări de teren

– Accident grav la metrou

– Accident de aviație

– Accident feroviar

– Probleme medicale grave

– Incendii

– Inundații.

FACT Box 2:

Nu sunt situaţii de urgenţă cazurile când

– ați rămas fără benzină la mașină;

– pisica a rămas imobilizată într-un copac;

– accidentele rutiere sunt fără victime, soldate doar cu avarierea autovehiculelor

 

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !