Ce este tuberculoza?

ORADEA - Tuberculoza este o boală infecto-contagioasă produsă de bacilul Koch, localizată de obicei la nivel pulmonar, putând avea consecinţe fatale dacă tratamentul nu este respectat în mod corespunzător.

România se plasează pe primul loc în Uniunea Europeană în privinţa incidenţei bolii, în prezent existând 30.000 de bolnavi, în fiecare zi existând 5-6 decese din această cauză. Judeţul Bihor are o incidenţă TBC scăzută, însă comunitatea din zona Voltaire este cu un număr ridicat de bolnavi – 21 de adulţi care au infectat 56 de copii, în perioada 2006-2007 decedând cinci adulţi bolnavi de TBC care nu şi-au respectat tratamentul. Un alt focar de infecţie îl constituie strada Clujului, acolo fiind identificaţi 11 adulţi şi 13 copii bolnavi de TBC.

Viorica Borz0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase