„Ce fel de Europă dorim?”

ORADEA - Sala mare a Primăriei din Oradea a găzduit, ieri, o dezbatere publică organizată de Centrul de Informare Europeană din Oradea cu tema „Tu ce fel de Europă îţi doreşti?”. Acţiunea de ieri face parte dintr-un proiect mai amplu al Asociaţiei Centrelor „Europa”, în cadrul căruia au fost organizate dezbateri în toate cele 30 de centre existente la nivel naţional.

„Pentru centrul din Oradea, este primul eveniment la care participă, în calitate de membru al Asociaţiei Centrelor Europa, de la 20 decembrie, când am fost acceptaţi în organizaţie”, ne-a declarat Andrei Krausz, coordonatorul Centrului de Informare Europeană.

Acesta ne-a mai informat că astfel de dezbateri au fost organizate în toate centrele membre ale asociaţiei, în perioada 17-23 ianuarie, iar datele colectate pe parcursul întâlnirilor vor fi centralizate şi urmează să fie prezentate într-o conferinţă organizată la Bucureşti. Dezbaterea propriu-zisă a fost moderată de Constantin Ţoca, coordonatorul Centrului de Informare şi Consultanţă Europeană, iar cuvântul de deschidere a aparţinut prof. univ. Ioan Horga, prorector al Universităţii din Oradea.

Tinerii sunt viitorul


Prorectorul Ioan Horga a subliniat în faţa participanţilor, în marea lor majoritate tineri, că Europa este într-o continuă schimbare şi cei care trebuie să se preocupe de viitorul ei sunt tinerii, deoarece ei reprezintă viitorul. „Europa este un tărâm al diversităţii culturale, naţionale şi economice, iar azi încercăm diseminarea informaţiei, iar aceste date ar trebui să ne preocupe pe toţi, dar mai ales pe voi, tinerii, pentru că Europa este a voastră”, a subliniat Ioan Horga.
La dezbatere au participat, pe lângă funcţionari publici din administraţia locală şi instituţiile publice, elevi ai Liceului Teoretic „Aurel Lazăr” şi studenţi care se pregătesc la specializarea Relaţii Internaţionale şi Studii Europene. Fiecare dintre cei prezenţi la dezbatere a primit câte un chestionar în care participanţii au fost întrebaţi asupra surselor de informare de care beneficiază, gradul de interes pentru Uniunea Europeană, interesele personale referitoare la UE şi care este Europa pe care şi-o doresc. În acelaşi context, participanţilor le-au fost prezentate noutăţile aduse de Tratatul de Reformă, care permite modernizarea instituţiilor Uniunii Europene.

Valentin Teuca0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !