Ce inseamna produs organic?

4Comentarii
Ce inseamna produs organic?
A duce o viaţă sănătoasă înseamnă, din ce în ce mai mult în ziua de azi, a consuma şi utiliza produse organice (bio sau eco).

Fie că vorbim despre alimente, cosmetice, produse de curăţenie sau suplimente nutritive, produsele organice reprezintă cea mai nouă şi mai sustenabilă tendinţă în ceea ce priveşte modul de a trăi sănătos.

Termenul de organic (din lat. organicus, fr. organique), defineşte orice “ţine de structura, de esenţa, de funcţiile unui organ sau ale unui organism viu”.Aşadar, organic înseamnă viu, nesintetic.

Produsele organice sunt produsele care conţin doar ingrediente naturale, ce provin din plante crescute în zone nepoluate, fără a se utiliza fertilizatori, pesticide, hormoni de creştere şi fără modificare genetică. Produsele organice nu conţin nici un fel de compuşi chimici, ingrediente sintetice, sau de origine animală; nu conţin conservanţi sau coloranţi, parfumuri sau arome artificiale.

Produsele organice sunt obţinute fără a altera natura şi fără a epuiza solul. Seminţele folosite nu sunt modificate genetic, ci controlate biologic. Plantele se cultivă pe terenuri pe care nu a fost aplicat, de cel puţin trei ani, nici un îngrăşământ chimic; ca materie primă se pot utiliza, de asemenea, şi plante crescute în mod natural, în zone sălbatice, fără intervenţie umană. Recoltarea acestora din urmă se face în mod etic, adică doar plantele ajunse la potenţialul lor maxim sunt culese, rămânând mereu neculeasă o cantitate suficientă de plante, astfel încât ecosistemul respectiv să nu fie în nici un fel prejudiciat.

Odată culese, plantele sunt supuse macerării sau uscării, fără a li se aplica procedee chimice, pentru a le păstra „personalitatea”. Nimic din proprietăţile lor biologice nu este înlăturat în procesul de fabricaţie. În tot timpul procesului, temperatura trebuie menţinută sub nivelul temperaturii corpului omenesc, pentru a nu afecta eficienţa enzimelor. În ultima fază, ele sunt ambalate fără a se folosi conservanţi sau alţi substituienţi chimici. Mai mult, producătorul bioeste obligat să facă şi dovada că poate asigura transportul şi depozitarea de dinainte de vânzare în condiţii care să nu afecteze calitatea „ecologică” a produselor.

Termenii organic – bio eco, chiar dacă nu suntperfect sinonimi, înseamnă până la urmă pentru noi, consumatorii, acelaşi lucru: produse mai sănătoase, ce nu conţin ingrediente chimice dăunătoare şi fără modificări genetice. Haideţi să alegem responsabil, mai sănătos, să alegem organic!

PS: în curând veţi putea găsi produse cosmetice organice şi în Oradea! Încercaţi-le şi dumneavoastră împreună cu familia!

Taguri: ,


4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor