Ce se intampla cu Legea Educatiei?

1Comentariu
Ce se intampla cu Legea Educatiei?
Senatorul Ioan Mang, membru al Comisiei pentru Educaţie din Senat, a anunţat vineri că textul Legii Educaţiei, pe partea de învăţământ preuniversitar, a fost finalizat de către comisia senatorială.

Conform spuselor lui Mang, textul nu ar mai trebui să sufere modificări, având în vedere faptul că fiecare articol de lege a fost votat în unanimitate de către membrii comisiei.

În acest context, Mang respinge intenţia Guvernului Boc de a-şi asuma răspunderea pe LegeaEducatiei, iniţiativă ce ar zădărnici munca senatorilor din comisia de specialitate. „Dacă Guvernul Boc şi-ar asuma răspunderea, s-ar face de râs încă o dată”, a declarat Mang, amintind că în 2009 Executivul şi-a mai asumat o dată răspunderea, însă Curtea Constituţională a intervenit atunci, dispunând că, în forma de atunci, legea era anticonstituţională.

Din textul legii

„În varianta primită de la Guvern şi adoptată în Camera Deputaţilor, fără dezbateri, era o sumedenie de greşeli de text, în primul rând, ca să nu mă refer şi la greşelile în concepţie. Spre exemplu, articolul 21, alineatul 1, e identic cu art. 21, al. 2! Iar articolul 102 e fără sens”, a spus Mang, care a şi citit articolul 102.

Iată-l: „Constituirea şi alocarea bugetului pentru învăţământul preuniversitar se face după următoare procedură: MECTS, prin Unitatea pentru Finanţarea Învăţământului Preuniversitar şi prin inspectoratele şcolare judeţene, respectiv I.Ş. al Mun. Bucureşti, monitorizează implementarea noului mecanism de finanţare a învăţământului preuniversitar şi asigură asistenţă specializată. (…) Primarul localităţii (…), preşedintele consiliului judeţean (…) răspund în solidar cu directorul unităţii de învăţământ de utilizarea fondurilor bugetare”. Aşadar, deşi iniţial în articolul respectiv se pomeneşte despre o procedură, în cele din urmă, textul se referă doar la monitorizare…

C.C.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor