Ce se întâmplă cu păgubiții ASTRA?

Ioana Țenț Avocat colaborator DOSEANU & ASOCIAȚII
Ioana Țenț Avocat colaborator DOSEANU & ASOCIAȚII
Așa cum am arătat în articolele anterioare, la data de 28 Aprilie 2016 Astra Asigurări a intrat definitiv în faliment.

Acesta este momentul în care, Fondul de Garantare al Asiguraților poate să efectueze plăţi din disponibilităţile sale, în vederea achitării sumelor cuvenite persoanelor păgubite care au depus cereri de plată.

Termenul până la care păgubiţii Astra au avut posibilitatea de a depune cererile de deschidere a dosarelor de daună la Fondul de Garantare a expirat în data de 28 Iulie 2016, iar începând cu această dată persoanele pagubite nu mai pot adresa cereri de deschidere a dosarelor de daună.

Există însă și excepții: persoanele îndreptățite la plata despăgubirilor se pot adresa Fondului și ulterior, dacă dreptul de creanță s-a născut după data rămânerii definitive a hotărârii judecătorești de deschidere a procedurii de faliment, respectiv, după data de 28 Aprilie 2016. Trebuie subliniat că și în aceste situații, cererea de plată trebuie fi depusă în termen de 90 de zile de la data nașterii dreptului la despăgubire.

Cu titlu de exemplu, arătăm că este îndreptățit să formuleze o cerere de deschidere a dosarului de daună, cel care a fost prejudiciat printr-un eveniment rutier produs în luna Iunie 2016, de o persoană care avea o poliță de asigurare RCA la SC ASIGURARE REASIGURARE ASTRA SA, valabilă la acea dată.

De asemenea, este îndreptățit să formuleze cerere de plată după termenul de 28 Iulie 2016, cel care s-a aflat într-un litigiu prin care a solicitat plata despăgubirilor, iar hotărârea judecătorească definitivă s-a pronunțat după această dată. Cu această hotărâre vă puteți adresa Fondului de Garantare al Asiguraților în vedere efectuării plății.

Ioana ȚENȚ Avocat colaborator Societate civilă de avocați „DOSEANU&ASOCIAȚII”0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !