Ce sunt cosmeticele Organice şi cum le deosebim de cosmeticele Naturale? (P)

2Comentarii
Ce sunt cosmeticele Organice şi cum le deosebim de cosmeticele Naturale? (P)
Produsele organice reprezintă cea mai nouă şi mai sustenabilă tendinţă în ceea ce priveşte modul de a trăi sănătos. O abordare holistică a sănătăţii şi bunăstării organismului începe prin asigurarea că produsele pe care le aplicăm pe corp, sunt la fel de naturale ca şi cele pe care le introducem în corp. De aceea contează foarte mult şi ce produse cosmetice folosim.

Produsele organice conţin doar ingrediente naturale, crescute, recoltate, procesate şi ambalate natural. Putem trage de aici concluzia că produsele organice sunt naturale. Adevărat. Doar că produsele naturale nu sunt întotdeauna şi organice.

În industria cosmetică, organic nu este acelaşi lucru cu natural, deşi mulţi consumatori consideră că este aşa. Principala diferenţă între „natural” şi „organic” este cauzată de lipsa unei legislaţii sau reglementări în ceea ce priveşte produsele cosmetice naturale, în timp ce toate produsele organice trebuie să respecte reguli şi standarde foarte stricte.

Astfel, un produs se poate numi „organic” şi afişa pe etichetă acest lucru dacă ingredientele şi procesul de fabricaţie nu implică pesticide, îngrăşăminte chimice, radiaţii şi modificare genetică. În cazul produselor organice, este garantat faptul că plantele se cultivă pe terenuri pe care nu a fost aplicat nici un fel de îngrăşământ chimic de cel puţin 3 ani, sunt culese fără a li se aplica procedee chimice şi sunt ambalate fără conservanţi sau alţi substituienţi chimici.

În schimb, un produs se poate numi „natural” şi dacă doar 1% din ingredientele sale sunt naturale, iar restul de 99% sunt chimice. Etichetarea de „natural”, „pur” sau „verde” presupune că nu au fost aplicate toxine sau coloranţi, dar nu înseamnă că produsele respective sunt organice şi certificate ca atare de către organismele abilitate. Natural presupune folosirea de ingrediente ce provin din plante, dar produsul poate să conţină conservanţi, parfumuri artificiale sau alte substanţe chimice de sinteză. În plus, plantele pot să fi suferit modificări genetice sau să provină din culturi stropite sau tratate.

orga

Putem deosebi cosmeticele organice de cele naturale citind cu atenţie etichetele produselor. Tot ce este 100% organic şi este certificat de către autorităţile abilitate, va purta eticheta „100% organic“. Pentru produsele care au minimum 95% ingrediente organice, se poate folosi eticheta „produs organic“ sau “certificat organic”, iar pentru cele cu minim 70% ingrediente organice, se poate folosi termenul ca atare în numele produsului, “fabricat cu ingrediente organice”, dar vor lipsi sigiliile autorităţilor de certificare în domeniu (sigilii care diferă de la ţară la ţară). În cazul produselor în conţinutul cărora mai puţin de 70% din ingrediente sunt organice, nu se poate utiliza pe etichetă termenul organic. Aceste produse nu poartă sigiliile autorităţilor de certificare.

Produselenaturale pot fi etichetate “natural”, chiar şi dacănumai 1% din ingrediente sunt naturale, restul sintetice. Aceste produse nu sunt însoţite de sigla organului de certificare. De asemenea, e bine de ştiut că pe etichetă sunt înscrise ingredientele în ordinea descrescătoare a concentraţiei.

Alternativa există: cosmeticele ORGANICE, cu adevărat naturale! Haideţi să alegem responsabil, mai sănătos, să alegem organic!

PS: din luna noiembrie veţi putea găsi produse cosmetice organice în Oradea, în magazinul ORGANIQUE (Str. Republicii Nr. 7)! Încercaţi-le şi dumneavoastră împreună cu familia!2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor