Ce trebuie să ştiţi despre „termopane”?

2Comentarii
Ce trebuie să ştiţi despre „termopane”?
ORADEA – Perioada de vacanţă se apropie de final, iar siesta de pe plajă sau de pe terasele de pe malul mării se mută înapoi în sufrageria de acasă. După câteva luni în care a fost neglijat, confortul casnic revine în atenţie.

Cei cărora banii de vacanţă le-au prisosit, puţini, ce-i drept, se pot gândi acum la îmbunătăţirile pe care le pot aduce căminului lor. Şi pentru cei care vor să îşi lase gândurile să zboare, o condiţie esenţială e să aibă… ferestre de calitate.

Lider absolut

Vedetele autohtone ale tâmplăriei termoizolante sunt ferestrele din termopan cu rame din profil PVC. Acestea şi-au luat partea leului din piaţa românească. acoperind 73% din acest domeniu. Concurenţa PVC-ului, aluminiul şi lemnul stratificat, cu 26%, respectiv 1% din piaţă, nu pot nici măcar visa la gloria plasticului care tronează la fereastra a două treimi dintre apartamentele şi casele româneşti.

De aceea, aproape întotdeauna când cineva vorbeşte despre termopane, poţi fi sigur că se referă la tâmplăria din PVC şi nu la geamul şi tipul de sticlă pe care l-a folosit.

Nu marca, ci detaliile

Ce termopan ţi-ai pus? Aceasta este întrebarea cel mai des întâlnită între beneficiarii de ferestre noi. Deceunick, Gealan, Fenster, Veka, Rehau etc. au devenit, atunci când vine vorba despre ferestre, ceea ce pentru industria auot înseamnă BMW, Audi sau Mercedes.

„Este o atitudine greşită. Oamenii pun, mai presus numele producătorului de componente decât produsul final. Calitatea unei ferestre este dată, în mod egal de o mulţime de alţi factori”, spune Robert G., administrator al unei societăţi care produce şi montează ferestre cu geam termopan.

Profile şi ferestre

Materia primă este esenţială, fie că ne referim la profil, geamul termopan propriu-zis sau la feronerie. La fel de esenţiale sunt modul de asamblare, respectiv tipul de utilaje şi tehnologii folosite la asamblare, şi, nu în ultimul rând, montajul la client. „Confuzia care domneşte în mintea cumpărătorului de

termopane a fost sporită şi de producătorii de profile, care au derulat campanii de publicitate în care identificau fereastra cu profilul.

Faptul că lucrezi cu un profil de marcă nu reprezintă însă o garanţie a calităţii lucrării”, spune specialistul, care consideră că mulţi dintre micii producători care au invadat piaţa nu au tehnologia necesară pentru a pune în valoare calităţile acestor produse.

Sticla

Apoi, categorisirea profilelor de tâmplărie termopan se face după numărul de camere pe care îl au profilele. Cu cât numărul de camere care compun profilul este mai mare, cu atât mai performantă este bariera termică, iar transferul de căldură interior-exterior şi viceversa mai scăzut. „Totuşi, nu trebuie să uităm că tâmplăria nu reprezintă decât, cel mult, 10% din suprafaţa unei ferestre.

De aceea, mult mai important este de luat în calcul alegerea sticlei decît alegerea tâmplăriei, iar din acest punct de vedere trebuie să recomandăm sticla de tip LowE”, declară interlocutorul nostru.

Pachete şi bonusuri

În ultima perioadă, producătorii de ferestre s-au orientat către pachete de oferte dedicate diferitelor tipuri de apartament. Atunci când o asemenea ofertă pare foarte tentantă, criteriile de mai sus ar trebui să vă ajute să faceţi cea mai bună alegere. În plus, concurenţa acerbă de pe piaţă a făcut ca la aceste oferte să se adauge bonusuri din ce în ce mai atractive.

„Este din ce în ce mai greu să supravieţuieşti în acest mediu concurenţial dacă nu îţi diversifici activitatea. Majoritatea producătorilor serioşi şi-au dezvoltat afacerea în sensul producerii de echipamente parasolare, care încep să aibă şi ele o foarte mare căutare în România, iar un producător care oferă clientului său un bonus în acest domeniu, nu poate avea decât succes”, spune Robert G.

Valentin Buda2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor