Cea mai bună colecţie la City Fashion Week 2017, de inspiraţie religioasă

De Veronica Bursaşiu
1Comentariu
Cea mai bună colecţie la City Fashion Week 2017, de inspiraţie religioasă
Creatoarea de modă Oana Pădure a obținut săptămâna trecută premiul pentru „Cea mai bună colecţie ” în cadrul festivalului City Fashion Week Cluj Napoca 2017, diploma fiind semnată de însuși Cătălin Botezatu.

Am invitat-o să ne răspundă la câteva întrebări și să ne introducă în atmosfera evenimentului unde a strălucit cu colecția sa.

Jurnal bihorean: Cum ai ajuns să participi la acest eveniment?

Oana Pădure: City Fashion Week este un festival foarte drag mie, probabil și pentru că se organizează la Cluj-Napoca, orașul meu natal. Am văzut scris despre mine „designerul orădean Oana Pădure”, eu sunt clujeancă de fapt, căsătorită la Oradea. Aici este casa mea acum. M-am bucurat foarte mult când directorul festivalului, Ștefan Farrell m-a invitat să particip și anul acesta, spunând că România are nevoie de acest stil al meu. Este vorba despre stilul vintage, stilul care m-a consacrat de fapt în acest domeniu al modei. Am fost onorată să urc pe scenă alături de marii designeri ai României la acest festival, care este singurul eveniment de modă din Transilvania care face parte din circuitul internațional al prezentărilor de modă de la Milano, Paris, Londra și New York.

J.b. : Ce ne poți spune despre colecția ta prezentată anul acesta la City Fashion Week?

O.P. : Prin creațiile mele am adus în România stilul feminin, delicat, dar în acelasi timp sofisticat al rochiilor anilor `50 si `60. Probabil toată lumea se aștepta să aduc pe scena festivalului o colecție în această direcție. De data aceasta, însă, am vrut să surprind publicul cu ceva nou, înscriindu-mi astfel în palmares o colecţie cu elemente religioase, păstrând respectul cuvenit faţă de un subiect atât de sensibil și drag sufletului meu. Colecția se numește „The Choice”, care tradus înseamnă „Alegerea”. Am vrut să transmit prin colecția mea faptul că întreaga viață și eternitatea omului depind de alegerea lui între bine și rău, între calea bună și calea cea rea. Nu este cale de mijloc. De aceea, colecția debutează cu intrarea a două modele acoperite de voal negru și alb, puse în contrast tot pentru a scoate în evidența diferența dintre cele două alegeri ale omului.

oana-padure-city-fashion-week-cluj-1

J.b. : Prin ce ai mai încercat să transmiți toate aceste lucruri?

O.P. : În primul rând prin creația în sine. Am adus piese vestimentare foarte decente, dar foarte chic, care se pot purta oricând în zilele noastre. Eu însămi am purtat două rochii din colecția mea în zilele festivalului, care au fost cele mai apreciate. Apoi am încercat să aduc materiale de tot felul care ne duc cu gândul la diferite religii. Veți regăsi în colecția mea materiale prețioase, precum brocardul, care ne duce cu gândul la hainele preoțești, veți regăsi rozariul care ne duce cu gândul la rugăciunea catolică, veți regăsi chiar și o bonetă amish, dar înfrumusețată cu o plasă pe ochi pentru un mai mult mister. Cred că în toate aceste lucruri se oglindește căutarea mea din anii tinereții mele, ani în care am căutat pacea sufletească și pe Dumnezeu în diverse biserici și religii. M-am oprit la biserica baptistă, pentru că aici L-am simțit pe Dumnezeu aproape și L-am primit în inima mea și de atunci viața mea s-a schimbat total.

J.b.: Am văzut multe accesorii în colecția ta, ce ne poți spune despre ele?

O.P.: Da, sunt minunate. M-am bucurat enorm să colaborez cu o artistă în domeniu, care a cusut manual fiecare mărgeluță pe care o vedeți în colecția mea. Este vorba despre Ozana Ilina, născută în Banat, Caransebeș, dar stabilită în Râmnicu Vâlcea. Ea a început să creeze pentru ea însăși din dorința de a avea acesorii mai deosebite, unicat, apoi a progresat, având acum o întreagă colecție de accesorii pentru femeile care vor să se exprime prin frumos. Îi mulțumesc din suflet pentru colaborare, este un artist și un om excepțional.

oana-padure-city-fashion-week-cluj-15

J.b. : Reacţiile mediei, chiar dacă apreciative, subliniau că ai avut un fond muzical inedit pentru o prezentare de modă…

O.P. : Da, așa este. Întreaga colecție a fost inedită! Prezentarea a început cu un sunet de clopote, după care a fost rostită o rugăciune în grecește. Colecția s-a prezentat pe muzică pusă în contrast: muzică gregoriană și bizantină, prin care am vrut să transmit pace, liniște, pietate, seriozitate și muzică epică industrială, prin care am vrut să transmit sentimente de zbucium, luptă și în final bucurie, victorie, de fapt chiar sentimentele pe care le trăim noi pe acest pământ.

J.b. : Ai obținut premiul pentru Cea mai bună colecţie în cadrul festivalului City Fashion Week 2017, ce ne poți spune despre acest lucru?

O.P. : Ooo, daaa, a fost o surpriză extraordinară pentru mine, nu mă așteptam. Le mulțumesc tuturor pentru apreciere și mă bucur foarte mult că pe scena unui festival de modă a avut șansă, iată, o colecție cu temă religioasă inedită… De fapt cred că de aceea am și primit acest premiu, pentru că a fost altceva. Cu atât mai mult m-am bucurat că diploma a fost semnată de însuși Cătălin Botezatu, care este de fapt un ambasador al acestui festival și, bineînțeles, un nume de referință în moda românească.

oana-padure-city-fashion-week-cluj-26

J.b. : Ne-ai arătat poze de la eveniment cu diferite persoane publice. Cum a fost atmosfera?

O.P. : Daaa, m-am bucurat foarte mult să cunosc mulți oameni, pe care îi vedeam altă dată la TV doar. Pentru mine a fost o onoare să fiu acolo printre ei. Primul pe care l-am cunoscut a fost Cătălin Botezatu, cu care am făcut cunoștință în holul hotelului unde a avut loc evenimentul. Apoi, în backstage, fiind chiar lângă el cu standul cu creații, l-am putut vedea mai de aproape și este într-adevăr un profesionist în ceea ce face și extrem de talentat. Ca om, mi-a părut un om serios, fără fițe de vedetă. A doua seară când am ieșit la pizza cu toții, a stat de vorbă cu noi de parcă ne știam din copilărie. Apoi a fost o bucurie să o cunosc și să o am alături pe Maria Marinescu, o femeie despre care am citit atât de multe în presa mondenă, dar care este atât de simpatică și delicată, un suflet cald. Am fost acolo alături de excentrica Clara Rotescu, care a cucerit Hollywood-ul, frumoasa Simona Iacob, artista și scumpa Mihaela Cîrlugea, și mulți alții. M-am bucurat foarte mult să cunosc prezentatorii festivalului, actorul Ioan Isaiu, pe care îl admiram din filmele românești și jurnalista Diana Elena Găucă, doi oameni extraordinari, cu suflet mare. Ce onoare să cunosc, să trăiesc emoții, să petrec timp și să râd alături de acești oameni…

J.b. : Ce îți dă forţă să îţi doreşti mereu să fii cea mai bună?

O.P. : Da, aș vrea să le mulțumesc tuturor celor din jurul meu care mă ajută și mă sprijină în ceea ce fac. Îi mulțumesc Lui Dumnezeu că mi-a deschis atâtea uși nebănuite de mine vreodată. Mulțumesc apoi „celor mai iubiți dintre pământeni”, așa îmi place să le zic soțului meu și celor trei băieți ai noștri. Mulțumesc soțului meu, care este iubirea inimii mele, este prietenul meu cel mai bun. El este principalul susținător și încurajarea mea atunci când zic că nu mai pot. El este cel care m-a făcut să am încredere în mine și să cred cu tărie că pot face lucruri mari. Mulțumesc și celor trei băieți minunați ai noștri, care mă susțin și acceptă ca mami în unele perioade să fie mai ocupată. Să știți că ei se roagă zilnic pentru mine și pentru această carieră pe care am început-o și le spun că uite că Dumnezeu îi ascultă și o ajută pe mami. Mulțumesc familiei mele lărgite pentru sprijin, încurajare și încredere. Vă iubesc pe toți și împart acest premiu cu voi, pentru că sunteți alături de mine!

J.b.: Ce frumos… Iți dorim mult succes, Oana, și te așteptăm să vii acasă cu premii din ce în ce mai importante!

Oana Pădure: Vă mulțumesc pentru apreciere și pentru acest interviu, voi încerca să vă fac mândri că sunt clujeanca voastră stabilită în Oradea. Îmi doresc ca brandul Oana Pădure să ajungă în toată lumea, și să se remarce prin feminitate, decență, bun gust și rafinament!1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor