Cea mai mare cruce, în pământ

Sute de enoriaşi au primit promisiuni
Sute de enoriaşi au primit promisiuni
Crucea trebuia să aibă 33 de metri înălţime şi era închinată eroilor neamului.

Preoţi din Bucureşti, autorităţile din zona Beiuşului, epicopul Sălăgean au promis localnicilor din Ţara Beiuşului că vor avea până în toamnă cea mai mare cruce din Bihor. „Oamenii au primit cu bucurie iniţiativa asociaţiei culturale „Vârf de piatră seacă” de a ridica pe Piatra Pietranilor acest monument. Prin aceasta, „Piatra seacă” de pe dealul Petranilor se va transforma într-un izvor de apă vie, un loc unde va curge apă duhovnicească pentru cei ce vor dori să se adape de Harul necreat al Mântuitorului Iisus Hristos. Cu siguranţă, ziua de azi va rămâne în istoria acestor locuri ca un început al unei renaşteri duhovniceşti la care au participat împreună preoţi şi credincioşi.” – apreciaza preotul Eftimie, stareţul Mănăstirii Huta, cu acel prilej.

Fără cruce

Declaraţia a avut loc în primăvara acestui an cu prilejul sfinţirii locului unde urma să se construiască cea mai mare cruce din Bihor, o replică a Crucii de pe Caraiman. Crucea de la Pietrani urma să fie un blazon al zonei, iar la construcţia ei urma să pună umărul episcopul Ioan Sălăgean, originar chiar din Pietrani. Lucrarea urma să fie finalizată până la mijlocul lunii septembrie.Promisiunea a fost făcută în faţa a 300 de enoriaşi, iar unul dintre giranţi era şi primarul de Pocola, Primăria Pocola fiind unul dintre partenerii proiectului.Nimic din acestea nu s-au întâmplat, nici o piatră nu a fost pusă la temelia crucii. „Nu s-a întâmplat nimic, nu e nici o cruce. Asociaţia «Vârf de piatră seacă» şi-a luat angajamentul să facă acest proiect. Nu au făcut absolut nimic însă. Noi am promis că vom duce curentul până acolo pentru a lumina crucea. Vroiau să fie ca cea de pe Caraiman. Au fost acolo, au făcut poze, dar doar atât”, susţine Ioan Maşcaş, primarul de Pocola.

Veronica Bursasiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !