Cea mai scumpă casă din lume

2Comentarii
Cea mai scumpă casă din lume
Două miliarde de dolari au fost investite de soţia lui Mukesh Ambani, şeful gigantului petrochimic Reliance Industries din Mumbai (n.r. fostul Bombay), într-un turn care serveşte drept locuinţă pentru soţii Ambani şi cei trei copii ai lor.

În timpul unei vizite în New York, în 2005, Nita Ambani se afla în centrul de relaxare al hotelului Mandarin Oriental, când interiorul asiatic i-a captat atenţia şi a determinat-o să se intereseze de designer. Dar Nita Ambani nu era un turist obişnuit. Ea este căsătorită cu Mukesh Ambani, şeful gigantului petrochimic Reliance Industries din Mumbai (n.r. fostul Bombay), al cincelea cel mai bogat om din lume. Forbes a estimat averea lui Ambani, în luna martie, la 43 de miliarde de dolari.
Conform sursei menţionate mai sus, două dintre acele miliarde au fost investite de soţia sa într-un turn din Mumbai, India, care serveşte drept locuinţă pentru soţii Ambani şi cei trei copii ai lor. Ca multe alte familii, Ambanii au dorit să îşi construiască o casă la comandă şi au petrecut ani întregi remodelând clădirea după propriile pofte. Ei au consultat firmele de arhitectură Perkins şi Will and Hirsch Bedner Associates, designerii hotelurilor Mandarin Oriental din Dallas, respectiv Los Angeles.

Planurile au fost apoi schiţate pentru ceea ce avea să devină cea mai mare şi cea mai scumpă casă din lume: un zgârie-nori de 27 de etaje din Mumbai, ale cărui costuri se ridică la aproximativ 2 miliarde de dolari. Arhitecţii şi designerii îşi prezintă ideile pe parcurs, schimbând planurile etajelor, elementele de design şi conceptele în timp ce clădirea este construită.
Singura proprietate comparabilă din lume este un triplex luxos de 70 de milioane de dolari la mansarda hotelului Pierre din New York, care se aseamănă cu un castel francez şi care ajunge la o înălţime de 160 de metri. Când reşedinţa Ambani va fi finalizată în ianuarie 2009, după un proces de construcţie de patru ani, ea va avea o înălţime de 167 de metri şi un interior de aproximativ 37.000 de metri pătraţi.

Casa va costa chiar mai mult decât un hotel de aceleaşi dimensiuni, datorită decorurilor diferite de la fiecare etaj. La construcţia unui hotel se folosesc, în mod normal, aceleaşi materiale şi decoraţiuni pentru toată clădirea, însă reşedinţa Ambani, numită Antilla, este diferită, pentru că două etaje nu seamănă între ele. La cererea Nitei Ambani, spun designerii, dacă un metal, lemn sau cristal este folosit în designul etajului nouă, respectivul element nu poate fi folosit şi la etajul unsprezece, de exemplu.

Deasupra unui garaj de şase etaje, se află spaţiile locuibile din Antilla, care încep cu un lobby cu nouă lifturi, precum şi mai multe camere de depozitare şi holuri. La capătul unor scări rulante duble, cu balustrade acoperite în argint, se află o sală de dans, unde 80% din plafon este acoperit de candelabre de cristal. Însă ceea ce se regăseşte peste tot în Antilla sunt elementele de cultură indiană, pe care Nita Ambani le-a dorit juxtapuse cu elementele noi de design.

La etajul de sănătate, plante locale decorează o curte interioară lângă o piscină şi un studio yoga. De asemenea, la respectivul nivel se găseşte şi o cameră de gheaţă, unde locuitorii casei pot scăpa de căldura din Mumbai şi se pot răcori într-o cameră mică, răcită cu fulgi de nea. Pentru zilele mai temperate, familia se poate bucura de o grădină întinsă pe patru etaje, cu flori dintre cele mai variate şi pajişti. Etajele de la vârful clădirii, unde Ambani plănuieşte să îşi invite partenerii de afaceri sau doar să se relaxeze el, oferă o vedere panoramică asupra Mării Arabiei.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor