Ceai orădean cu Cannabis

31Comentarii
Ceai orădean cu Cannabis
ORADEA – Cannabis Tea – ice tea cu cannabis – produsul care a facut furori pe trei continente, poate fi găsit şi în cluburi şi cafenele din centrul Oradiei.

Sloganurile de pe fluturaşele promo sunt „E păcat… Să nu îl guşti liber» sau „Aromă pură, nu iluzii». De asemenea, pe ele este afişată şi frunza de cannabis.

 

Produsul este legal şi nu creează dependenţă, spune distribuitorul. Vândut sub numele de „C-Ice Swiss Cannabis Tea”, băutura conţine, pe lângă ingredientele clasice ale ceaiului cu gheaţă, sirop de flori de cânepă (5%) şşi THC (0,0015%) – substanta activa din cannabis.

Proprietăţile narcotice ale canabisului au fost eliminate, astfel încât băutura să nu creeze dependenţă.

De asemenea, nu se pune nici problema riscului cancerigen, ca în cazul ţigărilor cu cannabis.

Comercializat sub sloganul «Fantastic Natural Feeling», C-Ice a înregistrat în Austria vânzări de peste 500.000 de doze anual. În UK, C-Ice este comercializat în «health shops» datorită conţinutului său cât mai natural posibil (aromă şi sirop de cânepă indiana, conţinut scăzut de zahar, ambalaj reciclabil).

C-Ice Swiss Cannabis Tea – se adresează consumatorilor cu vârste între 15 şi 40 de ani şi reprezintă „invenţia” germanului Mr. Rinaldo Eckman (proprietar al Naturart AG), care a studiat timp de 10 ani posibilitatea creării unui astfel de produs. Eckman a vândut drepturile de productie companiei Thurella şi drepturile de distributie companiei Seagull. Astfel, în anul 2003, C-Ice a fost lansat în Elveţia şi Austria. Acum, C-Ice este distribuit în 37 de ţări.

„Fiind un produs unic, el nu are competitori nicăieri în lume. Este singura băutură răcoritoare pe baza de canabis. Nu este un energizant şi niciun ice tea obişnuit, este ceva diferit – o băutură cu canabis!” – apreciază Dragos Mindreci (Director Marketing si comunicare DDV).

În Romania, C-Ice se comercializeaza prin Depozitul de Vinuri (DDV) pe segmentul de piata Ho.Re.Ca.

În afara de ingredientele caracteristice ceaiului cu gheata, produsul contine sirop de flori de cînepa (5%) şi extract de flori de cînepă (0,0015%). Distribuitorii din România ai băuturii susţin că proprietăţile narcotice ale cannabisului au fost eliminate din băutură, astfel încât aceasta să nu creeze dependenţă.

„Certificatele de laborator pe care le deţinem confirmă faptul că produsul corespunde standardelor europene şi nu este dăunător organismului uman. Nu cred că produsul nostru va declanşa reacţii negative, atâta timp cât în alte ţări el este comercializat în «health shops», datorită conţinutului său cât mai natural posibil – aromă şi sirop de cânepă indiană, conţinut scăzut de zahăr, ambalaj reciclabil.

Dacă astfel de reacţii vor apărea totuşi, avem de gând să prezentăm fiecare ingredient al produsului în parte, pentru a demonstra că substanţa THC, de exemplu, este dezactivată, iar băutura nu este deloc nocivă”, a declarat Dragoş Mîndreci. Produsul are licenţă de distribuţie în Austria, certificat de produs pentru Germania, confirmări de produs în Marea Britanie şi confirmări de analize de conţinut în câteva ţări europene.

 

Contra-reacţii
Într-o declaraţie de presă, Agenţia Naţională Antidrog preciza că toate instituţiile se vor sesiza în acest caz pentru a verifica dacă importatorul român al produsului C-Ice Swiss Cannabis Tea are autorizaţiile necesare pentru comercializarea acestui ceai. Conform Agenţiei, drogurile sunt ilegale în România, indiferent de concentraţie.

Toate produsele de tipul ceaiului din plante sunt în subordinea unei direcţii din cadrul Ministerului Agriculturii.

„Nu sunt liniştit să ştiu că fiica mea poate bea ceai cu cannabis dacă iese în oraş nesupravegheată. De acolo până la a încerca şi o ţigară nu cred că mai e un pas prea mare. Plus că frunza de pe fluturaş face reclamă la cannabis.”, ne-a spus orădeanulş Andrei T. (43 ani), trecător prin Pasajul Vulturul Negru.

Cristian Horgos31Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor